cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 25°
25°

Cort just ha obert quatre caniparcs dels 20 que anuncià fa dos mesos

Els esforços d'Emaya s'han centrat en les noves papereres i la neteja


L'Empresa Municipal d'Aigües i Clavegueram (Emaya), que depèn de l'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament, ha instal·lat fins ara quatre caniparcs a Palma. Fa dos mesos i mig, el tinent de batle i president de l'empresa pública, Antoni Nadal, anuncià que en un termini de quinze dies els ciutadans disposarien d'una vintena de recintes arreu de la ciutat per passejar-hi els cans.

Algunes dificultats tècniques han impedit el ple compliment d'aquesta promesa, que malgrat tot continua en fase d'execució. Segons explicà Nadal, les pluges caigudes en les darreres setmanes han dificultat la instal·lació d'aquests tancats. Els caniparcs són recintes enreixats destinats al passeig i a l'esplai dels animals domèstics, que tenen com a principal objectiu complementar les mesures iniciades amb el Pla de millora i optimització de la neteja de Palma.

Aquestes instal·lacions serveixen per delimitar els llocs on les mascotes fan les seves deposicions i es contribueix així a mantenir un major grau de neteja viària. S'ofereix com a contrapartida als propietaris la possibilitat de dur els cans amollats a l'interior -cosa prohibida a la resta d'espais públics- i mesures addicionals de seguretat.

El tinent de batlessa de Medi Ambient indicà que part del personal que s'encarrega de la preparació dels caniparcs ha estat destinat aquests dies a la instal·lació de les noves papereres «antivandàliques», que substituiran de manera gradual les actuals, ja que això és «una mica més urgent per qüestions d'uniformitat i d'imatge de la ciutat», a més del reforç de les tasques de neteja.

No obstant això, Nadal volgué deixar clar que la iniciativa dels tancats per als cans «continua oberta», que en la mesura que sigui possible s'aniran obrint els restants i que, amb el temps, «s'afegiran noves ubicacions a les previstes». De fet, el regidor apuntà que en el moment en què s'acabin els treballs d'instal·lació del de Son Roca, es procedirà al muntatge d'un recinte per a cans a Can Pastilla, que ha estat incorporat fa poc al llistat que s'elaborà al principi i que respon a una petició dels veïns.

«Les mesures complementàries al Pla de neteja estan agradant molt als ciutadans, que fins i tot telefonen a Emaya per felicitar l'empresa per la millora de l'estat dels carrers», afirmà Antoni Nadal, qui assenyalà que «ni tan sols els partits de l'oposició no utilitzen el recurs de dir que Palma està bruta per atacar l'equip de govern, i això també és un indicador que alguna cosa ha canviat», sentencià.

De la mateixa manera, el president d'Emaya, Antoni Nadal, assegurà que «la rebuda dels caniparcs per part dels ciutadans ha estat espectacular. En alguns casos, fins i tot els han començat a emprar quan encara no s'havien conclòs per complet els treballs. Amb el costum i el temps això anirà a més i aniran sorgint noves peticions de veïns que atendrem sense cap problema. Els caniparcs costen poc més de 135 euros, per la qual cosa no suposa cap dificultat per a nosaltres crear-ne de nous».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris