nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 26°
26°

El Govern permetrà als policies dels pobles petits constituir-se en Cos

Els ajuntaments donen suport als agents per deixar de ser auxiliars

La Conselleria d'Interior del Govern balear està estudiant la modificació del decret segons el qual en municipis de menys de 5.000 habitants i en els quals no s'arriba a un total de set agents de Policia, no es pot constituir un Cos de Policia Local com a tal.

El fet que ara com ara els agents d'aquests municipis petits, al voltant d'una quinzena a les Balears, no tenguin opció d'organitzar-se com a Cos, implica que tan sols puguin accedir a la categoria d'auxiliar, tot i realitzar les mateixes funcions i tenir les mateixes responsabilitats d'un policia local, d'acord amb el que estableix la llei de Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.

El director general d'Interior, Joan Rotger, ha confirmat que el seu departament està treballant en la modificació d'aquest decret a partir de la comissió tècnica que està elaborant la nova Llei de coordinació de policies Locals. Rotger explicà que una primera proposta sobre aquest punt ha estat la de reduir de set a tres el mínim d'agents necessari per poder constituir-se en Cos de Policia.

Aquesta proposta ja s'ha notificat a representants del servei local de municipis petits de les Balears afectades pel decret. Els portaveues amb els quals s'ha posat en contacte aquest diari veuen bé aquesta proposta inicial formulada per Interior. «Pràcticament només quedarien sense poder-se constituir com a Cos de Policia els agents que treballen tots sols en pobles molt petits», afirmen.

Els funcionaris consideren, a més, que el fet de poder accedir a l'estructura de Cos permetrà que els ajuntaments tenguin més potestat per organitzar les seves patrulles d'acord amb les seves necessitats. De fet, un seguit de batles de localitats d'aquestes característiques va signar l'any 2001 un carta de suport a les peticions de les seves policies locals, considerant que d'aquesta manera es milloraria el servei.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris