cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
22°

La Creu Roja a Balears lliurarà 32 telèfons mòbils a dones víctimes de violència de gènere

C.R./E.P.Palma.
Creu Roja a les Balears posarà en marxa un servei de Teleassistència Mòbil per garantir la seguretat de 32 dones amenaçades per la violència domèstica. Aquest servei facilitarà que, a partir dels telèfons mòbils, aquestes dones es posin en contacte amb els serveis sanitaris en cas que tinguin problemes.

El sistema consisteix en un mètode de localització via satèl·lit que permetrà a les persones amb dificultat poder demanar ajut prement un botó del telèfon mòbil. Quan l'usuari pitja l'alarma del terminal portàtil, el senyal és rebut per la central de la Creu Roja. L'operador que rep l'avís coneixerà la ubicació d'aquesta persona, la ruta que fa i les seves dades. Això permetrà actuar ràpidament.

Aquesta prova pilot, que es posarà en marxa als municipis de Calvià, Felanitx i Marratxí, és possible gràcies a la col·laboració dels Ajuntaments, l'Institu Balear de la Dona i la Creu Roja. A la signatura del conveni hi assistiren la Consellera de Presidència, Rosa Puig; la directora de l'Institut de la Dona, Isabel Llinàs, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler, la regidora de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calvià, Teresa Martorell i el president de la Creu Roja, Miquel Alenyà.

El servei es posarà en marxa de manera definitiva el juny. Fins aleshores, 7 dels 32 terminals mòbils estaran en mans de víctimes de violència domèstica i la resta per a discapacitats i gent gran.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris