cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Els bars de Can Picafort ocupen la zona del passeig marítim sense autorització

Costes ha denegat el permís que tramità la Sala perquè envaeixen el domini públic

74830

El Ministeri de Medi Ambient ha denegat el permís sol·licitat per la Sala perquè els bars i restaurants ocupen el passeig marítim.

E.B.Sta.Margalida.
El Ministeri de Medi Ambient ha denegat a l'Ajuntament de Santa Margalida el permís que atorga anualment perquè els bars i restaurants de Can Picafort ocupin el passeig marítim amb taules i cadires, tal com estaven fent fins ara. L'Ajuntament ha recorregut aquesta decisió i permet de moment que els bars i restaurants segueixin ocupant la zona de domini públic amb el risc de multes que això comporta.

El delegat municipal de Can Picafort, Miquel Ordinas (CPU), assegura que la denegació de Costes es basa en un informe que va realitzar la Conselleria de Medi Ambient del Govern balear fa ara tres anys, sent consellera Margalida Roselló (Els Verds) i que alertava segons la seva versió de l'ocupació d'una zona de trànsit. Així, segons la versió del delegat municipal de Can Picafort, l'Ajuntament duria ja tres anys concedint permisos als bars per ocupar el passeig sense autorització del Ministeri de Medi Ambient.

No obstant l'escrit remès per Costes a l'Ajuntament i que denega l'autorització, recull el contingut d'un informe signat per l'actual director general de Qualitat Ambiental i Litoral de la conselleria de Medi Ambient, Ventura Blanch, amb data 13 de febrer de 2004. Aquest fet ha provocat un encreuament d'acusacions entre Can Picafort Unit i el PSOE (en l'oposició), ja que els socialistes diuen que «l'equip de govern ha fet circular el rumor pels bars que no podran tenir terrasses per la nostra culpa». El portaveu del PSOE, Miquel Cifre, va dir: «Volem denunciar aquesta mentida que estan contant i que forma part d'una forma clara d'una política de manipulació quan cadascun deu assumir les seves responsabilitats».

Miquel Ordinas va informar ahir que «hem recorregut la decisió del Ministeri de Medi Ambient argumentant que fa molts anys que les terrasses ocupen aquest espai i presentam uns plànols per demostrar que queda espai lliure per al trànsit». Ordinas va explicar que «de moment vam permetre que els bars segueixin ocupant el passeig amb les seves taules i cadires a l'espera que Costes resolgui el recurs».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris