nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Les obres de la fase B de la falca verda de Palma comencen dimarts

Els primers treballs serviran per condicionar el llit de la Riera


Les obres de la fase B de la falca verda, la de major importància en aquest futur pulmó principal de Palma, s'iniciaran el proper dimarts. Aquesta fase suposarà la creació d'un espai lliure públic de 120.000 metres quadrats al llarg del llit de la Riera des del pont del Fortí fins a la rotonda del cementiri.

El cost de la iniciativa serà d'uns 30 milions d'euros, que segons explicà el tinent de batle d'Urbanisme i Coordinació Municipal, Javier Rodrigo de Santos, seran aportats al 50 per cent pel Consistori de la ciutat i el Ministeri de Medi Ambient.

Els fons municipals es destinaran sobretot a les expropiacions, mentre que els doblers de l'Estat serviran per a la dotació d'infraestructures i l'enjardinament del que serà la major zona verda pública de Palma. A causa de la Fira del Ram i de la posterior Feria de Abril, els treballs que s'iniciaran dimarts se centraran sobretot en el condicionament i neteja del llit del torrent. A mitjan maig, quan hagin conclòs els compromisos prevists a Son Tril·lo, s'iniciaran les obres en aquests terrenys.

Així mateix, De Santos avançà que en el primer trimestre del 2005 tindrà lloc el desdoblament del camí de Jesús, la titularitat del qual correspon al Consell de Mallorca, que passarà gràcies a aquesta obra a tenir quatre carrils de circulació en lloc dels dos actuals. També s'executarà la construcció d'un aparcament subterrani de 350 places.

El responsable d'Urbanisme de Cort estimà en «com a mínim» dos anys el termini d'execució de les obres, i destacà que aquest espai lliure públic serà un gran «pulmó verd» de 240.000 metres quadrats per al gaudi de tots els ciutadans que inclourà, a més de zones arbrades, diversos equipaments esportius i un auditori per a concerts.

Les obres s'iniciaran amb el consentiment dels firaires del Ram, que l'any passat signaren un conveni amb Cort pel qual cedien els 45.000 metres que tenen a la zona de la futura falca verda a canvi de l'ús de 35.000 metres quadrats d'aquest nou espai una vegada acabades les obres per un termini de 99 anys.

De Santos indicà que els temps d'execució de les obres s'ha coordinat de tal manera que no impedeixin la tradicional celebració de la Fira del Ram i de la Feria de Abril de l'any que ve.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris