algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 22°
18°

La Policia reconstrueix a Palma i Eivissa els moviments d'«El Xinès»

Experts antiterroristes volen determinar amb qui contactà a les Illes

Experts antiterroristes del Cos Nacional de Policia estan reconstruint els passos de Jamal Ahmidan, un dels islamistes que s'immolà a l'explosió de Leganés, durant la seva curta estada del 4 de març a Palma i Eivissa. L'objectiu dels inspectors és conèixer amb exactitud total els moviments d'«El Xinès» a les Illes, per saber amb qui va contactar i descartar, de pas, que no comptàs amb altres fonamentalistes.

En aquest sentit, les investigacions apunten que Jamal es va relacionar amb un o diversos venedors de droga, però no amb terroristes o cèl·lules dorments de l'organització terrorista. De moment, la Policia ha aconseguit ajuntar una gran quantitat de dades i una d'elles, una de les més valuoses, és que «El Xinès» va tancar a Balears una operació de compra d'una partida de 30 quilos d'haixix que va permetre, posteriorment, adquirir explosius usats en la matança de Madrid de l'11-M.

Una trucades efectuades des d'un telèfon mòbil han ajudat a la reconstrucció parcial dels moviments del fonamentalista marroquí a les Illes. Jamal va viatjar de Madrid a Eivissa, una setmana abans dels atemptats a la capital, i d'allà es va desplaçar fins a Son Sant Joan. A Palma, emperò, va passar molt poc temps i va tornar després a Madrid. «El Xinès» era el lloctinent de Serhane Ben Abdelmajid, àlies «El Tunisenc», que era el cap del comando autor de la matança dels trens.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris