nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 23°
25°

L'11-M es finançà amb operacions de narcotràfic fetes a Palma i Eivissa

El Xinès, número dos del comando, viatjà a les Illes set dies abans de la massacre

57796

Jamal Ahmidan és un dels terroristes que es va immolar dissabte passat a Leganés.

P.M./J.M.A. Palma.
L'atemptat de l'11-M a Madrid es finançà amb operacions de narcotràfic efectuades a Palma i Eivissa. Un responsable del comando terrorista, Jamal Ahmidan, àlies «El Xinès», era a les Illes el passat quatre de març. Jamal Ahmidan, el lloctinent de Serhane Ben Abdelmajid, cap del comando que atemptà a Madrid el 11-M, viatjà a Eivissa i a Palma set dies abans de l'atemptat per tancar una operació de narcotràfic.

La notícia apareixia ahir a la pàgina web El Confidencial, i fou confirmada i ampliada a aquest diari per fonts oficials de la capital de l'Estat. Arran de les investigacions que s'iniciaren després de l'atemptat, se sabé que Jamal Ahmidan viatjà de Madrid a Eivissa, d'Eivissa a Palma i des de Son Sant Joan tornà a Madrid en un vol directe. Experts en la lluita antiterrorista es posaren en contacte amb la Direcció Superior de Policia de Palma, i es dugueren a terme una sèrie d'indagacions sobre això, els resultats de les quals foren remeses a Madrid. No és una dada confirmada de manera oficial, però sembla que l'operació de narcotràfic que «El Xinès» tancà a Palma i Eivissa fou l'adquisició de 30 quilos d'haixix, droga que després s'utilitzà per canviar pels explosius utilitzats en l'atemptat terrorista de l'11-M.

També s'ha confirmat que per efectuar els esmentats viatges, Jamal Ahmidan utilitzà un passaport fals a nom de Yusef Ben Salah, de nacionalitat belga. Aquest passaport, segons assenyala la pàgina web, era utilitzat pels membres del comando terrorista, inclòs el «cervell», Serhane Ben Abdelmajid, àlies «El Tunisenc». Els experts en la lluita antiterrorista del Cos Nacional de Policia arribaren a la pista de Palma i Eivissa, a partir d'unes telefonades efectuades des del telèfon mòbil que utilitzava Jamal Ahmidan.

Aquest és un dels terroristes islàmics que s'immolà el passat dissabte a Leganés, en el transcurs d'una operació policíaca en la qual morí un GEO del Cos Nacional de Policia. Des de fa ja setmanes se sabia que Jamal era l'encarregat de finançar els preparatius per a l'atemptat de l'11-M, i que ho havia fet amb operacions de narcotràfic. La Policia tingué constància primer i la confirmació després d'aquesta dada, quan s'escorcollà l'habitatge d'un cosí de Jamal, al Cerro de los Àngeles (Madrid).

A l'habitatge es trobaren 53 quilos d'haixix, 32 quilograms de pastilles d'èxtasi, cocaïna i 19.000 euros en efectiu. També, s'ha constatat que en principi no era Jamal qui havia de desplaçar-se a Palma i Eivissa per tancar l'operació de narcotràfic, sinó un familiar i no es descarta que fos el seu cosí. Però després, i per motius que es desconeixen, fou el lloctinent de Serhane Ben Abdelmajid qui efectuà el viatge.

Les investigacions entorn d'aquest cas, relacionat amb Balears, continuen en el sentit de tractar de localitzar la persona, o persones, amb les quals contactà el terrorista islàmic.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris