cielo claro
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
17°

El Govern balear comprarà la zona privada de la Gola amb un consorci

Gestionarà amb l'Ajuntament un parc públic en aquest espai verd

El Govern balear i l'Ajuntament de Pollença crearan un consorci per adquirir els terrenys privats de la zona humida de la Gola i gestionar-hi un parc públic que se sumaria a la zona de domini públic que ja preveu regenerar el Govern central amb un pressupost aproximat de 360.000 euros (60 milions de pessetes).

El conseller de Medi Ambient del Govern, Jaume Font, va confirmar ahir que a mitjan mes de maig estaran redactats els estatuts que regiran el nou consorci i va avançar que, tot i que no s'ha tractat encara el tema econòmic, «serà amb tota probabilitat l'Executiu balear qui s'encarregui de les despeses de la compra dels terrenys».

Una vegada l'aiguamoll de la Gola passi a ser íntegrament de propietat pública, quedarà pendent d'execució el pla integral de recuperació d'aquest indret, que preveu convertir-lo en un pulmó verd per al Moll. El Govern central inclou en els pressupostos generals de l'Estat una partida econòmica de 360.000 euros per executar el projecte de regeneració, pendent de finançament des de 1993. La recuperació de la Gola va ser un dels compromisos de Jaume Matas que va donar lloc al pacte postelectoral UM-PP.

La zona humida de la Gola està situada en ple centre del port de Pollença, en comunicació directa amb la mar. La seva extensió supera els 100.000 metres quadrats, dels quals aproximadament una tercera part estan en zona de domini públic. L'àrea humida està completament degradada, pendent d'un pla de regeneració redactat l'any 1993 i que ja llavors reclamava una inversió de 800 milions de les antigues pessetes.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris