algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Porto Cristo disposarà prest del primer centre sanitari de la zona

La Sala cedirà a Salut i Consum les instal·lacions de la tercera edat

M.PUIGRÒS.Manacor.
El centre de salut de Porto Cristo es troba cada vegada més prop de ser una realitat. L'Ajuntament de Manacor cedirà a la Conselleria de Salut i Consum del Govern els terrenys que actualment ocupa l'associació de la tercera edat Verge del Carme de Porto Cristo. L'esmentada associació es troba en un solar que comunica els carrers Villalonga i Muntaner, així el centre de salut podrà comptar amb dos accessos diferents.

Per tal que els majors de la localitat no es trobin sense instal·lacions on poder desenvolupar les seves activitats, la Sala els habilitarà el que es coneix com la Casa del Mar. Durant el ple del passat dilluns, el regidor de Turisme, Bernat Amer (AIPC), explicà que el nou centre de salut donarà servei «a més de 10.000 veïns, des de Cala Murada fins a s'Illot, així que entenem que és de primera necessitat».

La regidora de l'oposició, Júlia Román (PSOE), demanà els motius pels quals la Casa del Mar no era el lloc idoni per ubicar-hi el centre sanitari, «donat que actualment s'hi troba ja la unitat bàsica mèdica». Bernat Amer contestà que des del principi es contemplà aquesta possibilitat però «la Conselleria ens exigia un mínim de metres que la Casa del Mar no assolia, en canvi el local dels carrers Muntaner i Villalonga preveu poder ser construït fins a 1.600 metres quadrats». D'altra banda, les instal·lacions de la Casa del Mar depenen, a hores d'ara, de l'Institut Social de la Marina del Govern Central. Ni l'Ajuntament ni el Govern de les Illes hi tenen competències.

D'aquesta manera, la Conselleria de Salut i Consum es farà càrrec del local de la tercera edat de Porto Cristo per tal de sotmetre'l a les obres necessàries perquè sigui el centre de salut de la zona costanera. Aquesta cessió fou aprovada durant la sessió plenària per unanimitat, ja que tots els partits van coincidir en la necessitat que Porto Cristo disposi del seu primer centre sanitari.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris