cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
21°

L'Església assegura que a la processó de l'Encontre sonarà l'Al·leluia de Haendel

El PP aprovà una moció perquè es toqui l'himne d'Espanya

100702

Els regidors de l'oposició, en el moment en què abandonaren el ple.

G.V./J.M.S. Felanitx.
La parròquia de Sant Miquel de Felanitx i el Bisbat de Mallorca remetran durant la jornada d'avui una carta a l'Ajuntament en la qual comuniquen que el diumenge de Pasqua sonarà l'Al·leluia de Haendel en la processó de l'Encontre, «tal com s'ha fet durant els darrers sis anys», en lloc de l'himne d'Espanya, com pretén l'equip de govern del Partit Popular.

Aquesta serà la resposta a la carta rebuda ahir pel capellà Llorenç Lladó, mitjançant la qual el PP informa sobre l'acord de ple en què els populars demanen a la banda de música que interpreti l'himne d'Espanya durant l'Encontre. En aquest sentit, el president de la banda, Jaume Obrador, digué ahir que també ha rebut la carta i «estam entre l'espasa i la paret», però «farem allò que l'Ajuntament ens demani».

A tot això, la posició del Bisbat i la parròquia és clara: a l'Encontre sonarà l'Al·leluia de Haendel perquè «volem evitar discrepàncies i perquè fou una decisió que es va prendre en el seu moment seguint criteris pastorals». Llorenç Lladó indicà que una vegada la Sala hagi rebut la carta amb la negativa «poden passar tres coses: que la Sala ens contesti que si avé i ens deixi la banda; que ens digui que no o silenci administratiu». En cas que no hi hagi acord, la parròquia cercarà «alternatives» i farà sonar l'Al·leluia «de qualque manera».

D'altra banda, en el ple en el qual el PP aprovà la moció, tots els grups de l'oposició (PSOE, PSM, EU-EV i UM) abandonaren la Sala abans de votar el document perquè consideraren que a l'Ajuntament no s'han de tractar temes que no siguin estrictament de la seva competència.

Una vegada presentada la moció, el portaveu d'UM, Miquel Julià, comentà que «el rector ho tindrà difícil, perquè haurà de creure la batlessa o el Vaticà». Tot seguit, Pere Massutí (PSOE) expressà que «és un tema de l'Església i no de l'Ajuntament». Nicolau Barceló (EU-EV) afegí que «és una ingerència fora de lloc».

Així mateix, en un comunicat el PSM expressa la seva solidaritat amb Llorenç Lladó i es mostra contrari que el PP «reimposi la marxa reial». «L'Encontre és, essencialment, un acte religiós» i «l'Ajuntament de Felanitx no ha d'intervenir en cap afer religiós de cap religió». En qualsevol cas, una cosa és clara, si cap de les dues parts en conflicte no canvia d'opinió, a l'Encontre d'enguany sonarà l'Al·leluia, però tal vegada també soni alhora l'himne espanyol.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris