nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 17°
16°

El sector hoteler balear afronta Setmana Santa amb un lleuger increment del 5% de l'ocupació

La Conselleria de Turisme preveu un creixement del mercat alemany a tot l'arxipèlag al voltant d'un 10%

Les vacances de Pasqua no significaran cap canvi espectacular en les prevision del sector turístic de les Balears. Les patronals hoteleres de les tres illes apunten cap a una ocupació del 70%, amb un únic increment a Mallorca d'entre un 3 i un 5% respecte del mateix període del 2003. D'altra banda, el Govern calcula que el mercat alemany creixerà al voltant del 10% en aquesta Setmana Santa, tot i que el gran triomfador serà el mercat estatal, sobre el que se centren les esperances del sector.

El conseller de Turisme, Joan Flaquer, anuncià ahir al Parlament que «l'afluència de turistes alemanys a l'Arxipèlag experimentarà un increment d'entre el 5 i el 10% en aquestes festes de Pasqua». Flaquer assenyalà que «les reserves dels majoristes no s'han vist afectades pels recents atemptats terroristes de Madrid», tot i que precisà que la pròxima setmana disposarà d'una anàlisi acurada de l'evolució de la campanya.

En aquest sentit, cal destacar que els mallorquins no s'han fet por arran de l'11-M, prova d'això és que les vendes de viatges han augmentat entre un 5 i un 6% en relació a l'any passat. El president de l'Associació d'Agències de Viatges de les Balears (Aviba), Jaume Bauzà, comentà que «el 30% dels mallorquins opten per l'oferta turística de l'Illa, el 20% viatja a la Península i el 50% a l'estranger, majoritàriament a ciutats europees com París, Florència, Roma o Berlín».

Les federacions hoteleres de les Balears preveuen un lleuger increment d'entre el 3 i el 5% a l'ocupació, tot i que a Menorca i Eivissa s'assenyala un «preocupant descens» en el nombre d'estades durant aquesta Setmana Santa. Mallorca és l'única de les quatre illes on la situació general es manté sobre la mateixa temporada del 2003.

El mostreig efectuat per la Federació Hotelera de Mallorca posa de manifest que el 70% de la planta hotelera, uns 700 establiments, romandrà oberta aquestes vacances de Pasqua. La Platja de Palma és una de les zones turístiques de l'Illa que presenta millors perspectives. Amb un 50% de la planta hotelera oberta (22.000 places), la seva ocupació se situarà al voltant del 80%.

El turisme nacional serà un dels principals puntals d'aquest inici de temporada, encara que la mitjana d'estades es redueixi cosiderablement. I si bé el mercat alemany creixerà un 10%, la fortalesa de l'euro provocarà una nova caiguda del mercat britànic, que en algunes zones arribarà al 25%.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris