algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
24°

El PP impedeix que el Parlament investigui «l'operació Son Espases»

El PSIB no acceptà l'esmena presentada pels diputats populars


El Partit Popular va votar en contra de les dues iniciatives que propugnaven la creació d'una comissió per investigar, en seu parlamentària, la compra de la finca de Son Espases, on presumiblement s'ubicarà el futur hospital Son Dureta II. La proposició no de llei del PSIB va ser rebutjada pels populars, amb l'abstenció d'Unió Mallorquina. Mentre que la proposta de PSM i EU-EV en el mateix sentit va rebre els vots en contra de PP i UM.

Els conservadors presentaren una esmena segons la qual també s'instava la Cambra balear a indagar en diferents adquisicions realitzades per ajuntaments governats pel PSOE i pel Govern del Pacte de Progrés. La diputada socialista Francina Armengol es negà a acceptar aquesta condició argumentant «que no correspon al Parlament investigar els consistoris».

«Tot i que la finca de Son Espases vell l'ha comprat l'Ajuntament de Palma, la decisió d'ubicar allà l'hospital de referència ha estat de la Conselleria de Salut i per tant ha de ser el Parlament l'organisme que aclareixi els assumptes foscs de l'operació», manifestà Armengol en referència a presumptes especulacions urbanístiques al voltant dels esmentats terrenys.

Per la seva banda, la representant del PSM, Maria Lluïsa Mascaró, demanà sobre les causes que havien induït els responsables del Govern a canviar d'opinió sobre la construcció de l'equipament, que en principi s'havia decidit fer a l'actual solar de Son Dureta.

Tant Armengol com Mascaró també feren referència a les sospites que aixeca la modificació del traçat del segon cinturó, que ara passa just devora de Son Espases. «Això demostra que l'opció de Son Espases era l'elegida des d'abans que es posassin damunt de la taula altres alternatives», indicaren.

Un altre dels punts conflictius de la sessió parlamentària d'ahir va ser les suposades manipulacions informatives del Centre Territorial de Televisió espanyola. Sampol (PSM) acusà el Govern Matas de fer un ús partidista de les emissions.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris