cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 25°
25°

La Sala impulsarà la Policia de Barri per posar fi a la delinqüència juvenil

La Policia Local atribueix a joves magribins la majoria dels delictes

L'Ajuntament d'Inca impulsarà la posada en marxa de patrulles de Policia de Barriada com més aviat millor per posar fi a l'actuació de joves delinqüents que, segons la mateixa Policia Local, són els causants de la majoria de delictes al municipi.

La Policia Local ja organitza patrulles puntuals a les barriades, però serà amb la incorporació de cinc agents més el pròxim mes d'octubre, quan el nombre d'efectius permetrà configurar una estructura fixa d'aquest segment de la Policia Local. El Cos a Inca té en aquests moments 39 agents i el seu pla funcional preveu que per a l'any 2007 siguin un total de 64.

Així ho explicaren ahir els responsables municipals després de la reunió de portaveus dels diferents grups per tractar de la inseguretat ciutadana a Inca, i en la qual també participaren el regidor de Policia, Joan Deus, i el sergent del Cos, Baltasar Perelló.

Els responsables municipals i policíacs insistiren a atribuir a la delinqüència juvenil la majoria de delictes que es produeixen a la localitat. «Volem analitzar les causes que duen els joves a delinquir, com ar la desestructuració familiar o l'ambient a les seves cases. Una vegada que coneguem a fons aquesta situació, hi podrem emprendre actuacions concretes», afirmà el batle Pere Rotger.

En aquest sentit, l'Ajuntament demanarà la col·laboració d'educadors de carrer, mediadors culturals i personal dels centres de menors per analitzar les causes de la delinqüència juvenil i per tractar així de minimitzar-les al municipi.

El sergent de la Policia Local explicà les xifres de delictes aportades per la Guàrdia Civil. Des de principi d'any s'han produït a Inca 48 furts, 93 delictes amb força o contra el patrimoni i 5 amb violència i intimidació. Perelló explicà que els furts són obra habitualment de joves magribins, i que durant el darrer mes s'ha reduït aquesta xifra «perquè segurament estan cohibits per possibles represàlies després de l'11-M».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris