nubes rotas
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
20°

La Fundació Kovacs assessorarà l'Associació de Fibrosi Quística

Un conveni establirà la col·laboració entre ambdues agrupacions


La Fundació Kovacs assessorarà l'Associació Balear de Fibrosi Quística -ABFQ- en tot allò referent a les afeccions de columna vertebral que es produeixin en infants amb aquesta patologia. Així es desprèn d'un conveni signat ahir pel gerent de l'ABFQ, Carlos Pons i pel president de la Fundació Kovacs, Francisco Manuel Kovacs.

L'objectiu d'aquests acord, segons els dos representants, és incrementar la qualitat de vida de les persones afectades per la fibrosi quística. Per això la Fundació Kovacs, a través de l'Escola Balear de l'Esquena, organitzarà xerrades formatives que permetran ensenyar a tenir cura d'aquesta part del cos.

Aquesta formació inclourà, en definitiva, conceptes d'anatomia i fisiologia del desenvolupament de la columna vertebral, i se centrarà en aspectes de la higiene postural i d'exercici que puguin pal·liar les alteracions d'aquesta part de l'esquelet característiques de tals pacients.

El gerent de l'ABFQ Carlos Pons comentà que «des del primer moment, quan coincidírem en un acte, la comunicació va ser directa i fluida amb la Fundació Kovacs». Aquesta bona relació afegida a «l'interès que mostraven des de l'ABFQ pels problemes d'esquena causats per la malaltia -assegurà Kovacs- és allò que ha fet possible la firma de l'acord».

A fi de garantir-ne el compliment correcte i per realitzar una avaluació dels beneficis motivats per les tècniques aplicades als pacients de fibrosi quística, es formarà un comitè de seguiment. La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, que apadrinà la signatura, elogià la tasca de les dues entitats i destacà l'esforç «per millorar la qualitat de vida dels malalts de la nostra Comunitat, que al cap i a la fi és l'objectiu de la Conselleria».

Per la seva banda, Pons va aprofitar l'ocasió per fer una crida a totes les persones que pateixen aquesta malaltia i que no la reconeixen perquè s'apropin a l'associació. En aquest sentit, Kovacs va afegir que «amagar un problema no és solucionar-lo».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris