cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
25°

El Govern balear és el que té menys doblers per habitant de l'Estat


El Govern balear podrà gastar enguany en cada ciutadà de les Illes 1.998 euros gràcies als seus 1.892 milions d'euros pressupostats. Malgrat que la xifra en termes absoluts sembla voluminosa, la realitat és molt diferent. L'anàlisi dels pressuposts de totes les comunitats autònomes demostra que Balears té l'Executiu més pobre d'Espanya. Els seus 1.998 euros contrasten amb els 3.540 euros per habitant del Govern extremeny i queden molt lluny dels 2.818 euros de mitjana de totes les comunitats autònomes.

Aquest deficient finançament es posa de manifest en un ampli estudi realitzat pel responsable de la comissió d'Economia d'UM, Miquel Àngel Flaquer, en col·laboració amb Maria del Mar Gual. L'estudi revela que l'escassa base financera de la Comunitat té conseqüències directes en la forma en la qual el Govern es gasta els doblers i en les vies que empra per aconseguir-ho.

En aquest últim cas, el de les vies per aconseguir els doblers, l'estudi demostra que el Govern balear es finança bàsicament amb càrrec als imposts. Els ingressos del Govern per habitant arriben als 1.852 euros, per sota tan sols de Madrid. Al costat oposat es troba la comunitat extremenya, els ingressos tributaris de la qual per habitant són de només 935 euros.

I d'on aconsegueix els doblers la comunitat que presideix Juan Carlos Rodríguez Ibarra? Bàsicament, de transferències d'altres institucions, ja siguin el Govern central o l'Administració europea. Per aquest concepte, cada ciutadà extremeny aconsegueix una mitjana de 2.508 euros. Les xifres de Balers són especialment eloqüents en aquest aspecte: 92 euros per habitant en concepte de transferències, mentre que la mitjana estatal és de 1.181 euros per habitant.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris