nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
20°

Els examinadors de català culpen Fiol del nou retard dels resultats

El col·lectiu presentarà 212 al·legacions dimecres a la Junta Avaluadora

LL.L.Palma.
L'assemblea de col·laboradors de la Junta Avaluadora de Català (JAC), reunida ahir a la Universitat, va responsabilitzar el Govern del nou retard en la publicació dels resultats de la convocatòria de gener de les proves de català. Aquesta setmana la JAC ha informat als examinats que no estava garantit que sapiguessin dilluns quina havia estat la seva sort, tot i que inicialment els resultats s'havien de publicar abans del 3 de març.

Els examinadors, concretament, culpen de la situació el conseller d'Educació i Cultura del Govern, Francesc Fiol; el seu director general de Política Lingüística, Miquel Melià i el director del Consorci per al Foment i l'Ús de la Llengua Catalana (COFUC), Antoni Vera. A més, no només sospiten que els resultats no estaran dilluns, sinó que, coincidint parcialment amb les informacions que ha donat la JAC, sospiten que el Govern ajornarà la publicació dels resultats fins el 30 d'abril. Des de la JAC s'informava als examinats que «segurament dia 5 d'abril no estaran els resultats».

Els col·laboradors troben que aquesta situació «és mostra de la incompetència» del Govern i «de la prepotència a l'hora de prescindir de tots nosaltres quan pensaven que se'n sortirien». El col·lectiu es refereix a la decisió presa pel Govern després que els examinadors de Palma proposassin a la JAC donar un aprovat general a tots els que s'examinaven del nivell C «perquè tenen més coneixements de català que qualsevol alumne de quart d'ESO» (Fiol vol reconèixer el nivell mitjà als estudiants que han completat secundària).

Com a prova que els col·laboradors no estan tots sols, la setmana que ve presentaran davant la Conselleria 212 reclamacions dels examinats de les quals, 108 denuncien el retard en la publicació dels resultats, 99 exigeixen que la correcció dels examens siguin de qualitat (ja que el Govern ha prescindit de la major part dels professionals), i 5 demanen la repetició de les proves, entre altres motius, perquè els exàmens escrits i orals no es varen fer el mateix dia. Així i tot, els examinadors han repartit més d'un miler d'al·legacions i des de la web (http://personales.ya.com/examinadorsjac/) encara en reparteixen.

Precisament, els examinadors sospiten que les correccions s'han retardat «perquè han hagut de revisar detalladament exàmens que havien estat corregits per gent no qualificada».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris