nubes rotas
  • Màx: 24°
  • Mín: 24°
24°

Comissions manté que Joan Pol havia estat «seleccionat a priori»

Admesa a tràmit la demanda que reclama la nul·litat del procediment

Comissions Obreres considera que l'adjudicació a Joan Pol de la plaça de cap del Servei d'Ordenació d'Emergències ha estat un cas de promoció directa de persones seleccionades a priori. Abans que es resolgués el concurs de trasllat, el sindicat formulà una demanda davant el jutjat del contenció administratiu, que ha estat admesa a tràmit i resta pendent de judici.

Comissions demana que es declari la nul·litat dels requisits exigits per optar a aquesta plaça. Diari de Balears avançà ahir que el director general d'Emergències, Joan Pol, havia obtingut la plaça de cap del Servei de Coordinació d'Emergències, depenent del seu departament.

Segons el sindicat, en els requisits exigits per obtenir la plaça es produeix una assimilació de titulacions universitàries que no existeix ni des del punt de vista acadèmic ni des del punt de vista jurídic. Aquestes titulacions són: enginyeria aeronàutica o enginyeria naval o enginyeria industrial o llicenciatura en ciències físiques o llicenciatura en dret.

D'altra banda, Comissions sosté que un altre dels requisits de la convocatòria, el curs de gestió i direcció d'emergències, fou organitzat per la Conselleria d'Interior en una convocatòria sense publicitat i amb els participants seleccionats amb anterioritat.

Fins on ha pogut arribar aquest diari, un curs d'aquestes característiques tan sols ha estat impartit a les Illes Balears per la Fundació Universitat-Empresa i per ser-hi admès s'havia de tenir les titulacions de doctor en medicina o diplomat en infermeria.

La demanda del sindicat no va referida tan sols a la plaça que s'adjudicà el director general d'Emergències Joan Pol, sinó que afecta també altres, entre elles, la de cap del Servei de Coordinació d'Emergències, que obtingué Santiago Sainz de los Terreros, exdirector general de Medi Ambient durant el primer mandat de Jaume Matas.

En relació a la plaça assignada a Joan Pol, l'oposició (PSIB-PSOE, PSM i EU) denuncià ahir allò que considera, si més no, «una immoralitat». El socialista Antoni Diéguez recordà que el mes de novembre ja demanà al conseller d'Interior si algun director general dimitiria per optar a una plaça en l'esmentat concurs de transllats. En to irònic, Dièguez afirma que l'adjudicació «no m'ha sorprès».

Sense qüestionar la legalitat del procediment, Pere Sampol, portaveu del PSM-Entesa Nacionalista, afirmà que el procediment no era «gaire presentable estèticament», mentre que Miquel Rosselló parlà d'«immoralitat» i recordà que la legislatura passada un director general de Benestar Social dimití per optar a una plaça.

La vicepresidenta del Govern balear, Rosa Estaràs, es limità a dir que «si la llei ho permet, és dins la legalitat. Estaràs ignora si Pol dimitirà per ocupar la plaça de cap del Servei d'Ordenació d'Emergències.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris