cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 22°
21°

Matas demana al Congrés una comissió per millorar l'educació i la sanitat balear

La iniciativa la tramitarà el grup popular i pretén incrementar el finançament de l'Estat

85716

Matas es marca com a objectiu millorar el finançament estatal en Educació i en Sanitat.

El Govern de Jaume Matas sol·licitarà al Congrés dels Diputats la creació d'una comissió no permanent que emprengui la millora del finançament de l'Educació i la Sanitat balears. Així ho anuncià ahir la vicepresidenta de l'Executiu autonòmic, Rosa Estaràs, durant la roda de premsa posterior a la reunió habitual del Consell de Govern.

En absència del portaveu del Consolat, Joan Flaquer -per motius personals- Estaràs explicà que la iniciativa, que es tramitarà a través del grup de diputats del Partit Popular, respon al compromís de Matas de cercar l'increment de recursos estatals cap aquestes dues àrees «estratègiques».

La vicepresidenta argumentà la petició pel fet que la població de les Illes ha crescut entre un 3 i un 4% anual durant els darrers exercicis. Aquesta circumstància dificulta el bon funcionament dels sistemes educatiu i sanitari amb els pressuposts actuals de què la CAIB disposa.

La intenció del PP balear és que la iniciativa susciti el consens de les Corts espanyoles. «Atès que la creació d'una comissió d'aquestes característiques només la pot demanar formalment un grup parlamentari o un nombre determinat de diputats, ens dirigirem als nostres companys de partit. Tot i així, esperam que rebi el suport de les altres forces polítiques», manifestà Estaràs.

En aquest sentit, des del Consolat esperen que el secretari general del PSIB i també diputat al Congrés, Francesc Antich, s'impliqui a l'hora de treballar perquè el dèficit en educació i en salut patit per l'Arxipèlag es pugui pal·liar des de l'inici de la legislatura socialista.

Respecte del nomenament de Maria Salom com a portaveu adjunta del grup del PP a la Cambra Baixa, càrrec ocupat per Estaràs durant la legislatura anterior, la vicepresidenta expressà la seva satisfacció i la del seu partit. «Això implica que Salom estarà en primera línia i desenvolupant una feina apassionant», postil·là.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris