cielo claro
  • Màx: 20°
  • Mín: 20°
20°

Fiol invertirà enguany 12 milions d'euros en infraestructures educatives

També anuncià un pla de reformes als equipaments universitaris


La Conselleria d'Educació i Cultura invertirà enguany 12 milions d'euros en la reforma i construcció de noves infraestructures educatives a través de l'Institut Balear d'Infraestructures i Serveis Educatius i Culturals (Ibisec). El conseller d'Educació i Cultura, Francesc Fiol, explicà que aquesta nova empresa pública, dependent de la Conselleria d'Educació, té com a principal objectiu «agilitar la contractació d'obres i el manteniment de les infraestructures ja existents.

Fiol aclarí davant la comissió parlamentària de Cultura, Educació i Esports, que la consecució d'aquest objectiu anirà vinculada a un pla d'infraestructures que preveu un total de 200 actuacions amb un pressupost de 210 milions d'euros repartits en dues legislatures. Aquest pla reflecteix, entre d'altres, la construcció de 57 centres nous o 80 ampliacions de centres.

Fiol es comprometé que l'endeutament es farà a llarg termini amb el fi de poder donar una resposta immediata a les mancances més imminents del sector educatiu. A més, assegurà que no hi haurà cap municipi que no es beneficiï de les inversions en infraestructures, «alguns rebran alguna petita remodelació i altres la construcció d'un centre, segons les necessitats».

Fiol garantí que aquest pla d'infraestructures s'ajustarà al mapa escolar establert, tot i que «si és necessari es pot replantejar la construcció d'algun altre centre». Un dels dubtes que plantejaren els grups de l'oposició a Fiol es referia a les funcions complementàries que es poden dur a terme des de l'Ibisec, com ara la contractació de docents.

Respecte dels nous contractes, Fiol assegurà que aquesta funció continuarà dependent de la Direcció General de Personal Docent i recordà que enguany es convocaran 400 places d'oposicions per a docents; 400 l'any que ve i 1.200 el 2006. L'objectiu d'aquestes convocatòries és reduir la borsa d'interins «del 30 per cent actual al 17 o el 20 per cent». Tot i això, Fiol no desmentí que l'Ibisec es pugui arribar a fer càrrec de serveis com el menjador escolar o el transport.

El titular d'Educació també avançà a la sessió parlamentària la presentació, abans de l'estiu, d'un pla d'infraestructures Universitàries «a llarg termini» que recull «obres a la Facultat de Filosofia i Lletres, la reforma d'alguns edificis i la construcció de la biblioteca central de la Universitat de les Illes Balears».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris