lluvia ligera
  • Màx: 21°
  • Mín: 20°
19°

Carlos Delgado «assessorà» l'empresa que construirà el parc temàtic a Calvià

El grup danès anuncià ahir que aquest municipi era l'«única opció» a Mallorca

100892

Carlos Delgado participà a diverses reunions de l'empresa amb institucions illenques.

Carlos Delgado, actual batle de Calvià, assessorà des de setembre de 1999 fins a començaments de 2001, l'empresa Them Park Project Group, que ahir anuncià oficialment la seva intenció d'ubicar un parc temàtic a Calvià, després de descartar l'opció d'Inca.

L'assessorament de Delgado consistí, segons consta en acta notarial, en l'estudi de les possibilitats urbanístiques de diferents terrenys per a la instal·lació del Parc, així com l'organització de diverses reunions a alguns ajuntaments i una a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell de Mallorca, a més de la redacció d'escrits adreçats a alguns ajuntaments.

L'assessoria de Carlos Delgado finalitzà quan interposà una querella per injúries i calúmnies contra Rafel de Lacy, aleshores conseller d'Ordenació del Territori del Consell de Mallorca. En aquell moment, l'empresa danesa contractà els serveis del gabinet de Miquel Capellà. L'únic motiu per prescindir dels serveis de Delgado fou «aquell problema amb el senyor de Lacy».

La intenció originària de Theme Park era ubicar les instal·lacions a Palma, a Llucmajor o a Calvià. La parcel·la de Palma que suscitava l'interès era ses Fontanelles. Theme Park Group anuncià ahir que «aposta Calvià com a única opció per ubicar el parc temàtic Evolution Park a Mallorca», decisió, que com avançà dissabte el diari El Mundo-El Día de Baleares, compta amb el «vistiplau» del batle de Calvià.

Theme Park Group ha anunciat una inversió inicial de 200 milions d'euros amb una facturació de 50 milions anuals. La construcció del Parc duraria dos anys i donaria feina a 2.200 persones, mentre que el seu funcionament, previst per a 2007, crearia entre 2.000 i 2.500 llocs de treball.

Segons Theme Park, les parcel·les de Calvià, municipi governat per la coalició PP-UM, on es podria ubicar el parc «s'ajusten a les premisses dictades pel Consell de Mallorca». El CIM no autoritzà la ubicació a Inca, on governa el PP amb majoria absoluta. D'altra banda, Theme Park ha anunciat «una redefinició del seu projecte, és a dir, una reducció substancial de la superfície prevista inicialment», que, a més, «serà en terreny qualificat com a 'no rústic'.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris