nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 18°
19°

«L'assetjament laboral et fa sentir culpable del que t'està passant»

Dues treballadores de l'Hospital de Son Dureta denuncien mobbing


L'assetjament laboral o mobbing és un fenomen cada cop més freqüent a la societat i sovint, segons els experts, va vinculat a la precarietat laboral o acostuma a afectar persones que destaquen dins l'àmbit professional.

Aquest és el cas de dues professionals de l'Hospital de Son Dureta que després de 29 anys desenvolupant de manera satisfactòria la seva feina s'han vist sotmeses a un trasllat forçós. Segons aquestes afectades els seus problemes començaren quan a la unitat arribaren dues persones, una interina i una altra de contractada. «A partir d'aquest moment començàrem a tenir problemes informàtics, no ens passaven encàrrecs importants o telefonades relacionades amb la feina».

Al principi, expliquen les afectades, «penses que ets tu que estas despistada i comences a dubtar de la teva capacitat professional». La pèrdua de l'autoestima és algun dels efectes que provoca aquest assetjament i acompanyat de la vergonya d'explicar allò que està succeint aboca les víctimes a una situació insostenible que afecta tots els nivells de la vida professional i personal.

Després d'un any de baixa per un quadre ansiós i depressiu, aquestes dues dones s'han reincorporat al seu lloc de feina, però com a resposta han obtingut un trasllat forçós a una altra unitat. «Ens sentim castigades, perquè després de tants d'anys dins la mateixa unitat ens han canviat i conviure amb la situació era part de la teràpia en el nostre cas».

Casos com aquest són els que s'estan analitzant en unes Jornades sobre mobbing organitzades per l'associació No a l'Assetjament Moral a les Illes Balears, Anamib, que finalitzen avui i han aplegat experts en el tema.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris