nubes rotas
  • Màx: 23°
  • Mín: 21°
19°

Els presos alliberats sense recursos seran acollits en pisos del Bisbat

El programa, que Govern i Església inauguren demà, és a la Gerreria

El presos sense recursos que surtin del Centre Penitenciari de Palma tindran un recurs més per evitar guanyar-se la vida delinquint. El Secretariat Diocesà de la Pastoral Penitenciària del Bisbat de Mallorca inaugurarà demà el projecte «Pla d'Acollida», que té el suport de Caritas Diocesana de Mallorca i de la Conselleria de Presidència i Esports del Govern.

Segons el director del projecte, Esteve Serna, «aquest projecte té dues fases. Una primera, que consisteix a acollir a un dels pisos els presos sense recursos que surten amb permisos de tres dies perquè entrin en contacte amb la realitat. Aquests permisos es donen només si tenen una família o qualcú que els tutelin. L'altra fase va destinada als que aconsegueixen la llibertat condicional o definitiva. Si no tenen família, feina, ni recursos econòmics els preparam un procés de reinserció».

En total, els dos pisos, emplaçats a la Gerreria, podran acollir simultàniament nou interns o persones que han estat alliberades. La principal novetat del projecte, tanmateix, és que «hi haurà un equip contractat que acompanyaran en el procés de reinserció als usuaris: una coordinadora pedagoga, un educador social i dos responsables de la Pastoral Penitenciària que, prèviament, haurem fet feina amb ells dins la presó». Aquest equip estarà a disposició dels presos de 8 a 15'00 hores i de 20'00 a 8'00 hores.

La coordinadora, Lola Lanagrán, explica que «jo els faig la programació diària, que és diferent, segons la persona. Els que han eixit per tres dies fan gestions personals». Serna afegeix que «als altres els acompanyam en la reinserció social i laboral».

Segons el director del projecte la importància del projecte rau a evitar que els usuaris «reincideixin, perquè surten només amb mil duros i les maletes i no és tan bo de fer trobar feina i esperar a final de mes a cobrar».

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris