nubes rotas
  • Màx: 20°
  • Mín: 19°
18°

Riera es perfila com a candidata «balear» del PSOE a les europees

Zapatero demana a Antich una dona pels primers llocs de la llista

Teresa Riera es perfila com a representant de les Balears a la llista del PSOE per a les pròximes elccions europees, que tindran lloc el proper 13 de juny. El secretari general del PSIB, Francesc Antich, ha rebut l'encàrrec, per part de l'executiva federal del partit, de proposar un candidat per ocupar un dels llocs de preferència a la llista, que podria estar encapçalada per Josep Borrell. La condició que de moment posa l'entorn de Zapatero és que «l'aportació» de les Illes sigui una dona.

En aquest sentit, Riera -catedràtica per la UIB i afiliada al PSOE des de 1978- acredita l'experiència política necessària i un extens coneixement de les institucions, ja que ha estat diputada al Congrés les darreres legislatures. A més, ha estat portaveu de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona al Congrés i ha format part de la delegació espanyola de l'Assemblea Parlamentària de l'OTAN.

Els altres noms que han anat apareixent durant les darreres setmanes han estat els de l'exbatlessa de Calvià, Margarita Nájera, i el portaveu adjunt del grup socialista al Parlament balear, Francesc Quetglas. Nájera podria ser l'alternativa a Riera, en cas que aquesta finalment ocupàs un càrrec institucional. Les aspiracions de Quetglas, tot i que sempre és una opció a tenir en compte, es podrien veure's condicionades pel fet que des del PSOE estatal cerqui una candidatura europea marcada per la paritat.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris