algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Els joves de l'Estat volen participar en les lleis i plans que els afecten

Els 17 Consells de la Joventut autonòmics es reuneixen a Palma

J. TORRES. Palma.
Els representants dels desset Consells de Joventut autonòmics i el president del Consell de la Joventut d'Espanya, David Ortiz, es reuniren ahir a Palma per reclamar una major participació en l'anàlisi, l'elaboració, el desenvolupament i l'avaluació de plans i lleis que els afecten de manera directa.

Els joves demanaren a les administracions una aposta més decidida per les polítiques de joventut i que aquestes abordin de manera integral la problemàtica d'aquest sector poblacional.

Acompanyat pel president del Consell de la Joventut de les Illes Balears, Andreu Caballero, Ortiz defensà la necessitat de desenvolupar l'article 48 de la Constitució i d'elaborar una llei que reguli la participació juvenil. Així, la reunió d'ahir a Palma ha de servir per adoptar un posicionament comú de tots els Consells de Joventut quant als diferents projectes per aprovar lleis autonòmiques que els afecten.

Ara com ara només Castella i Lleó disposa d'una Llei de la joventut, però diverses comunitats autònomes -per exemple les Balears- tenen la intenció d'aprovar legislació o plans específics d'aquesta matèria. Els joves troben «imprescindible» que l'Administració compti amb ells, com a plataformes d'associacions juvenils, en aquestes actuacions.

Segons el responsable del Consell de Joventut espanyol, les lleis i els plans per al col·lectiu han de tenir en compte «dos elements clau»: la «transversalitat» de les polítiques dirigides als joves i la participació de les associacions en la seva anàlisi, disseny, desenvolupament i avaluació. Així com les polítiques laborals no es fan sense la participació de patronals i de sindicats, els joves reclamen que se'ls tengui en compte en matèries com feina, habitatge, salut o educació, totes del seu interès. I que s'hi cerqui, des de la coordinació, objectius comuns.

Ortiz va demanar a les administracions una major coordinació de les polítiques sectorials i va retreure als polítics que en lloc de «parlar tant del 'botelló'» es preocupin de solucionar els problemes per accedir a un habitatge o de la precarietat laboral que els joves pateixen.

El president del Consell de Joventut de les Illes, Andreu Caballero, recordà que el Govern balear ha anunciat la intenció d'impulsar una llei de joventut i precisà que el Pla vigent en aquesta matèria conclou enguany. En ambdós temes reclamà la participació del col·lectiu i reconegué que les relacions actuals amb l'Administració són quasi inexistents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris