muy nuboso
  • Màx: 11°
  • Mín:

Els progressistes es proposen aturar les autovies a Madrid

Volen obtenir el segon diputat per enviar el PP a l'oposició

93840

La candidata al Congrés, Nanda Ramon, fou la protagonista de l'acte central de campanya, que es convertí en una festa.

CURRO VIERA.

La candidata al Congrés dels Progressistes per les Illes Balears, Nanda Ramon, va avançar ahir que la seva primera feina a Madrid, si surt elegida diputada, serà la de derogar l'actual Conveni de carreteres, que permet el finançament del Govern central en projectes tan polèmics com l'autovia Inca-Manacor o el segon cinturó de Palma. La coalició que agrupa el PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana celebrà ahir el seu acte central de campanya i es fixà l'objectiu d'obtenir 100.000 vots i dos diputats per possibilitar que el PP passi a l'oposició.

Davant un miler de persones, que omplien l'auditòrium de Palma, Ramon defensà que els Progressistes són la «resposta política clara per aturar el PP» i impedir que no caigui en l'oblit la manifestació contra la política territorial de Govern i Consell, que va treure al carrer 50.000 persones el 14-F. Els crits «Autovia No» aturaren el discurs de Ramon, qui acusà el PP de «posar en perill la democràcia», amb la seva «intolerància», «prepotència» i «arrogància». «Durem la veu de les Illes Balears a Madrid» perquè amb la política del PP «Mallorca no pot esperar més».

La bandera del «Pacte de Progrés» va tornar a onejar i passà de mà en mà pels caps de llista al Congrés, Nanda Ramon (PSM) i Manolo Cámara (EU) i pels candidats al Senat, Miquel Àngel Llauger (EV) i Cecili Buele (ERC). Tots defensaren l'herència del Pacte i advertiren que la recuperació del Govern autonòmic el 2007 comença amb aquesta coalició.

Les crítiques al PSOE, per la seva crida al vot útil i per la seva «incoherència», se sentiren de la boca de Llauger o Cámara, qui avisà a Rodríguez Zapatero que la seva investidura com a president podria dependre del suport dels Progressistes. Precisament Cámara, que oferí una part del seu discurs en català, fou un dels més crítics amb la política de «segregació lingüística» del PP, «el partit de la mentida». L'ecologista Miquel Àngel Llauger afirmà que «a la guerra contra l'Iraq només hi havia el PP, a la guerra contra el territori també hi ha UM».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris