nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 10°
12°

Cinc detinguts per una estafa milionària via internet a desenes de veïns de Sóller

La banda robà en un supermercat i aconseguí els números de les targetes dels clients

69306

Els estafadors simularen que cercaven els doblers, però en realitat els interessava la llista de clients.

La Guàrdia Civil ha detingut cinc estafadors que durant un parell de mesos han comprat efectes per internet facilitant les dades bancàries de desenes de veïns de Sóller. La banda va aconseguir la llista de les targetes de crèdit robant a la caixa forta d'un supermercat.

L'atracament al negoci va ser el 14 de setembre passat a la nit. Cinc individus armats amb una pistola i amb ganivets n'abordaren l'amo, que estava tancant les instal·lacions. L'obligaren per la força a obrir de nou les tanques. Llavors desconnectaren les alarmes des de l'interior i exigiren al propietari que els conduís a la caixa forta.

L'empresari, molt espantat, no hi oferí resistència i la banda s'apoderà de 14.000 euros i de documentació valuosa. Quan fou alliberat, l'home segrestat denuncià allò succeït i la Guàrdia Civil de tot d'una investigava el robatori com un assalt més, sense adonar-se que allò realment cercat pels delinqüents era la llista de clients del supermercat, per tenir accés als números de les seves targetes de crèdit.

Gairebé durant mig any la banda s'ha dedicat a adquirir productes i a comprar bitllets d'avió i reserves d'hotel en diferents punts d'Espanya, amb el detall que qui pagava era, sense saber-ho, algun veí de Sóller.

En total, els afectats són desenes de particulars que al cap d'uns dies advertiren que algú havia introduït les seves dades bancàries per internet i havia fet pagaments amb els fons de la llibreta. En aquest sentit, és significatiu el cas d'una dona que va acudir a una sucursal de Sóller per treure'n una petita quantitat de doblers i el caixer s'hi va negar, per falta de fons.

En demanar-ne explicacions, els empleats del banc la informaren que ja no quedaven doblers al seu compte corrent. D'aquesta manera, els delinqüents han comprat via internet per valor de 70.000 euros.

La investigació de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil ha estat complexa, sobretot perquè els moviments a la xarxa no deixaven empremtes i eren molt difícils de seguir. La perspicàcia dels agents ha permès, cinc mesos i mig després, la detenció de Gustavo Z.M., de 29 anys; Antonio C.M., de 31; José Antonio M.C., de 30; David S.P., de 30; i Jesús C.B., de 31, a més de la identificació del cap de l'organització: Ignacio Z.B., de 32. L'operació s'ha duit a terme entre Palma i Barcelona.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris