algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

El PSOE considera que la revisió del cadastre no és efectiva fins el 2005

La Llei diu que no ho és fins l'1 de gener posterior a la notificació

El grup municipal socialista d'Inca presentarà una al·legació a la revisió dels valors cadastrals dels béns immobles urbans, per demanar que no sigui efectiva fins dia 1 de gener del 2005, i que d'aquesta manera l'Impost de Béns Immobles (IBI) no s'apliqui enguany sobre aquest valor nou.

El portaveu del PSOE d'Inca, Xavier Ramis, explicà ahir en roda de premsa que la Gerència Regional del Cadastre ha fet les notificacions individuals de les revisions sobretot aquests mesos de gener i de febrer. I que una minoria de ciutadans o bé les reberen per desembre passat o encara no les han rebudes.

Ramis recordà en aquest sentit que la Llei del cadastre immobiliari, a l'article número 11, diu que «els acords adoptats seran efectius a partir del primer de gener de l'any següent a aquell en què es produeixi la notificació».

Considerant la claredat d'aquest punt de la normativa, el regidor explicà que a tots els veïns que han començat a rebre enguany les notificacions de la Gerència Regional del Cadastre, no els podran aplicar l'IBI respecte d'aquest valor nou dels seus immobles fins el 2005.

Segons Ramis, la revisió del cadastre d'Inca preveu unes pujades importants del valor dels immobles, fins al 400% en alguns casos, i que els socialistes veuen «per sobre del preu real de venda».

A fi d'alleugerir la càrrega fiscal als ciutadans, el PSOE presentà en el darrer ple una moció per rebaixar el tipus impositiu de l'IBI del 0'65% al 0'46, però la majoria popular ho rebutjà. El principal partit de l'oposició demanarà que el termini d'al·legacions al cadastre s'allargui fins dia 31 de març.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris