algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un veí demanda la Sala en pensar que ha deixat fer una finca il·legal

En el contenciós reclama la demolició de l'habitatge plurifamiliar

Un veí ha presentat un contenciós administratiu contra l'Ajuntament de ses Salines en considerar que ha permès una obra il·legal que vulnera la Llei de Costes, perquè està a una distància inferior als 20 metres de la mar. La finca està en avançat estat de construcció.

Segons la denúncia, la propietària de l'immoble va demanar el 4 de març de 1988 la llicència per fer una finca plurifamiliar (dues altures i sis habitatges). Per poder executar el projecte necessitava un permís de Comandància de Marina, que aconseguí el mes d'agost del mateix any. Però abans, el juliol, la titular renuncià al projecte de plurifamiliar i anuncià a la Sala la seva intenció de fer un «habitatge unifamiliar» però «mai no en presentà el projecte». El denunciant, que reclama l'enderrocament de l'edifici, afegeix que, en qualsevol cas, la validesa de l'autorització de Comandància de Marina «era de 720 dies». A més, segons la Llei de Costes que entrà en vigor en aquells anys, les autoritzacions atorgades prèviament per la Comandància caducaven als dos anys, és a dir, el 1990.

Malgrat tot, sempre segons el contenciós, quasi 10 anys després (1997) la titular «sol·licita a l'Ajuntament novament la llicència de construcció per un edifici plurifamiliar». En lloc de presentar la preceptiva autorització de la Direcció general de Costes i Ports del Govern, la titular adjuntà l'autorització de 1988 caducada el 1990. Simultàniament, la Demarcació de Costes realitzà un informe desfavorable perquè l'edifici «se construeix en zona de protecció» del litoral.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris