nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 10°
11°

EU-EV tem la reactivació d'unes 200 places turístiques a la Colònia


L'eliminació d'una part de la superfície protegida pel Parc natural de la península de Llevant per part de l'actual Govern illenc podria permetre la propera reactivació d'una urbanització d'unes 200 places turístiques a la primera línia del litoral de la Colònia de Sant Pere. Així és almenys com ho han denunciat les portaveus d'EU-EV en el Consell de Mallorca, Margalida Rosselló i Marilena Tugores, juntament amb el regidor d'aquesta mateixa formació a l'Ajuntament d'Artà, Julen Adrian, que ahir comparegueren en roda de premsa amb l'objectiu de reclamar al Consell que, a través del Pla Territorial de Mallorca, contempli la desclassificació d'aquest urbanitzable de la Colònia de Sant Pere.

«Amb la figura de protecció ambiental de parc, s'entenia que molts espais quedaven protegits de possibles urbanitzacions; no obstant això, ara temem la reactivació d'urbanitzables que amb una sentència del Suprem de l'any 2004 quedaven classificats com a tals i amb una situació d'indefinició jurídica que pot donar peu a la consolidació de tots aquests projectes», va explicar l'exconsellera de Medi Ambient, Margalida Rosselló.

L'urbanitzable en qüestió, situat a uns 500 metres de la línia de costa, abraça una superfície total de 2'46 hectàrees i té el pla parcial aprovat definitivament l'any 87 i el projecte d'urbanització es remunta al 1988. Aquesta àrea limita amb la urbanització de s'Estanyol de la Colònia de Sant Pere. El Consell de Mallorca va desclassificar aquesta urbanització l'any 1998, però amb la sentència del Suprem de dia 29 de gener de 2004 es dóna la raó a la part recurrent- el promotor era en aquells moments Miquel Gelabert Serra- i d'aquesta manera s'aixeca la desclassificació del CIM.

Davant aquesta situació, els representants de la coalició de EU-EV demanaren ahir que tota aquesta superfície litoral quedi definida com a zona rústica i no pas com a urbanitzable, basant-se en la recent sentència. D'altra banda, si s'arriba el cas que el CIM hagi de desclassificar aquesta àrea de la Colònia a través del Pla Territorial, hauria de fer front a possibles indemnitzacions als promotors que impulsaren el projecte.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris