algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
11°

El Consell classifica la urbanització de Son Talent com a sòl rústic en el PTM

L'Ajuntament manté que les construccions són legals i en rebutja la desclassificació

60404

La urbanització de Son Talent ja compta amb les obres dels carrers, voravies i canalització consolidada.

C. VENY.


L'urbanitzable de l'àrea disseminada de Son Talent a Manacor podria quedar desclassificat com a tal i els habitatges construïts en aquesta àrea, en un situació al·legal, segons es desprèn del contingut del Pla Territorial de Mallorca. És per això que ara l'Ajuntament de Manacor, en el seu aplec d'al·legacions, reclama al CIM que aquest urbanitzable sigui contemplat com a tal. Així que mentre la Sala manté que aquesta urbanització residencial és totalment legal; el CIM no ha informat l'administració local sobre la classificació de Son Talent com a sòl rústic. Si la institució insular finalment no té en compte l'al·legació formulada des de l'Ajuntament, la situació urbanística dels habitatges serà al·legal.

Son Talent és una urbanització amb un pla parcial aprovat l'any 1990 i amb la junta de compensació formalitzada i informada a la Comissió Insular d'Urbanisme del Consell l'any 1998. Les Directrius d'Ordenació del Territori (DOT) varen desclassificar l'any 1999 l'esmentada urbanització i és així com precisament ho contempla el PTM.

L'Ajuntament de Manacor al·lega a favor de l'urbanitzable de Son Talent dient que «existeix una continuïtat física entre el centre urbà de Manacor i la taca urbanitzable de Son Talent». A hores d'ara, Son Talent ocupa una extensió d'uns 3.000 metres quadrats de superfície, amb habitatges unifamiliars que «no constitueixen un nucli aïllat». A més, la urbanització, que en els darrers anys ha crescut d'una manera espectacular, ja compta amb molts de carrers, voravies i canalitzacions de clavegueram executades.

Precisament sobre l'aprovació definitiva del Pla Parcial de Son Talent i les obres d'urbanització ja executades que el seguiren, és per on els serveis jurídics de l'Ajuntament han al·legat. També recorda que durant el període d'informació pública del projecte de Son Talent, «ningú no va fer cap al·legació sobre la seva desclassificació». Així mateix, l'administració local retreu al CIM que «no ha contestat després de més de quatre anys d'aprovar-se les DOT, i ara indirectament es pronuncia amb una assignació d'una classificació com a rústic que fins i tot, va en contra d'actes propis del Consell que ha inscrit en el registre la junta de compensació» després de les DOT.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris