muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Pares i mestres de Son Sardina demanden el diari «El Mundo»

Exigeixen la publicació íntegra d'una rectificació, sense postil·les

L'Associaciació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) i els professors del Col·legi Públic Maria Antònia Salvà de Son Sardina han formulat, davant el Jutjat de primera d'instància, «demanda de judici verbal per a la rectificació de fets inexactes i perjudicials» contra el diari El Mundo-El Día de Baleares. La demanda, presentada el 25 de febrer, es formula en exercici de l'acció que preveu la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març, reguladora del dret de rectificació.

En l'exposició de fets, de la demanda formulada per l'AMPA, s'hi relata que: «El diari El Mundo-El Día de Baleares, en les seves edicions dels dies 10, 11 i 12 de gener de 2004, publicava una sèries d'articles periodístics relacionats amb l'organització d'una rueta de carnestoltes, que afecten els pares i mares que integren l'AMPA».

«El dia 16 de febrer -continua la demanda- i mitjançant carta certificada, vaig remetre al director del diari un escrit sol·licitant la rectificació, tal com preveu l'article 2 de la Llei Orgànica 2/1984, de 26 de març». S'hi afegeix que «malgrat haver transcorregut més dels tres dies que preveu l'article 3 de la Llei Orgànica 2/1984, no s'ha publicat cap rectificació».

La demanda sol·licita al Jutjat que «es dicti sentència per la qual es condemni el demandat a publicar íntegrament la rectificació, amb la mateixa rellevància que la informació que es pretén justificar, sense comentaris ni postil·les».

D'altra banda, Diari de Balears pogué confirmar ahir que la mare d'un alumne del Col·legi Públic Maria Antònia Salvà de Son Sardina ha formulat una queixa davant l'Oficina del Defensor del Menor per la reproducció a El Mundo-El Día de Baleares d'una fotografia dels seus fills en un context que considera lesiu per als seus drets.

La mare en qüestió explicà a Diari de Balears que es considerava molt satisfeta pel tracte que havia rebut de Gaspar Rul·lan, director de l'Oficina del Defensor del Menor.

Aquest confirmà a Diari de Balears l'existència d'una queixa però no en volgué reconèixer la procedència ni l'afectat en concret. Rul·lan es manifestà disposat a visitar l'escola de Son Sardina per explicar les seves actuacions des que s'obrí la polèmica sobre la rueta del centre, a pesar que insistí que ell s'hi havia vist obligat a actuar per l'«alarma social» que s'havia creat en aparèixer la qüestió en els mitjans de comunicació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris