algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

PSM i GOB al·leguen al Pla territorial per parar més de 50 urbanitzacions

El grup ecologista GOB i el PSM han presentat al·legacions al Pla territorial de Mallorca en les quals proposen que no es creï més sòl edificable del que ja hi ha i demanen la desclassificació de més de 50 urbanitzacions, que es podrien permetre amb la planificació aprovada.

Els ecologistes afirmen que el Pla permet un creixement excessiu que cal corregir. Recorden que preveu crear 1.300 hectàrees més de nou sòl urbà i urbanitzable, i consideren «enganyós» parlar d'un 3% de creixement si es tracta d'un 7%. En aquest sentit, no troben «adequat continuar en aquesta línia de crear més edificable del que ja tenim».

El GOB denuncia que la proposta de desclassificació de sòl urbà i urbanitzable exposada en el Pla és «decebedora» i suposa la reconversió en sòl rústic de terrenys amb valors determinats que podrien acollir 50 urbanitzacions.

Per la seva banda, el PSM ha presentat 40 al·legacions a la norma territorial en les quals sol·licita que s'evitin més urbanitzacions, que es protegeixi d'una manera més ferma els espais naturals i que es potenciïn els usos agraris en sòl rústic. El conseller insular Antoni Alorda ha acusat el PP i UM d'impulsar un model desenvolupista.

Els nacionalistes reclamen la convalidació de la moratòria del 1999 per evitar dubtes i per impedir noves urbanitzacions. I que, mentre s'estudien les al·legacions, no es permetin més edificacions en zones polèmiques i que es desclassifiqui sòl vacant.

Tot i estar d'acord amb les restriccions per construir al litoral i a la serra de Tramuntana, el PSM creu que s'haurien de cercar mecanismes per autoritzar la construcció d'habitatges de primer ús i potenciar la rehabilitació. També proposen impulsar els usos agraris en sòl rústic i impedir-hi els urbanístics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris