cielo claro
  • Màx: 16°
  • Mín:

La clausura de l'oficina de l'Ibabsa enfronta el Govern i els pagesos

La Intersectorial critica el trasllat dels funcionaris cap a Son Ferriol

M. FORTEZA. Campos.
La Conselleria d'Agricultura i Pesca ha anunciat el tancament imminent de l'oficina de l'Institut de Biologia Animal de les Balears (Ibabsa) a Campos. Se'n vol centralitzar tot el servei a la delegació que aquest organisme té al poble, per agilitzar gestions i per reduir costs. Així, quatre dels sis funcionaris que hi fan feina a Campos s'hauran de traslladar a Son Ferriol. Aquesta mesura ha provocat l'enfrontament entre el Govern i el sector dels ramaders de la llet.

Les tècniques que es dediquen al control i a l'anàlisi de la llet, C. Munar, C. Ballester i P. Burguera, han manifestat la seva indignació perquè «encara estam esperant que algú ens informi del tancament; aquest canvi seria perjudicial per a nosaltres, ja que dur les mostres de llet a Son Ferriol ens robarà molt de temps i la nostra feina té ja un horari molt feixuc».

Des de la Conselleria han demanat tranquil·litat als pagesos. «Prometem cercar solucions perquè tot i la clausura no canviï res, i sobretot que aquestes dones no hagin de fer més quilòmetres dels que ja fan cada dia», explicaven fonts pròximes al Govern. S'ha convocat una reunió per a la setmana vinent entre el president de l'Associació Intersectorial Agrària, Francesc Mascaró i el president de l'Ibabsa, Antoni Garcias per arribar a una mesura de consens.

Per la seva banda, Pere Calafat, secretari general d'Unió de Pagesos assegurà ahir que «creim que la Conselleria sovint fa el contrari del que diu la consellera Margalida Moner». Des de l'Associació Intersectorial Agrària se sentiren veus crítiques. Mascaró afirmà que amb «quatre funcionaris menys no podran mantenir-se els mateixos serveis».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris