algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
13°

La Manconunitat del Pla vol més sòl industrial per reforçar l'economia

En un informe sobre el Pla territorial es reivindica més atenció

M. PUIGRÒS.Petra
La Mancomunitat del Pla presenta al·legacions al Pla territorial de Mallorca (PTM) basant-se en la reivindicació de més sòl industrial «per reforçar i per reactivar el sector econòmic; es tracta que les petites indústries i els comerços es puguin instal·lar sense afectar les diverses zones urbanes».

En l'informe redactat per la Mancomunitat i aprovat en el ple de dijous, la comarca del Pla hi exposa el seu temor de convertir-se en un conjunt de ciutats dormitori. Així mateix, s'hi demana una compensació econòmica a les administracions públiques que es tradueixi en inversions de neteja de camins, pavimentació de vies rurals i ajudes per a la rehabilitació de cases, entre altres peticions.

El motiu és que «si la comarca del Pla s'ha de considerar com una reserva especial de les tradicions i del caràcter rural, és evident que necessita una compensació econòmica». Respecte dels equipaments, la Mancomunitat critica els plans executats al municipi de Costitx, on s'han potenciat els serveis d'investigació i divulgació de l'Observatori Astronòmic. Per contra, «a la Mancomunitat del Pla de Mallorca no hi ha cap altra actuació prevista».

L'estudi exposa que el PTM «en cap moment no preveu iniciatives, en aquest cas equipaments supramunicipals, que puguin servir per estimular l'economia local i per ajustar aquest desequilibri que la comarca del Pla de Mallorca pateix en relació amb les zones costaneres i turístiques de l'Illa».

D'altra banda, durant la mateixa sessió plenària s'acordà demanar a la Conselleria de Turisme la inclusió dels municipis d'aquesta zona en les rutes cicloturístiques, com també ajudes per adobar i per millorar els camins rurals. S'entén que aquests tenen el qualificatiu de llocs d'interès turístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris