algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
17°

Medi Ambient multa amb 6.000 euros i tanca el vedat de Son Termes per l'ús de verí

El terreny de Bunyola no podrà desenvolupar activitats cinegètiques durant dos anys

65422

Imatge d'arxiu de dos agents de la Guàrdia Civil examinant les restes d'una milana.

La Direcció de Caça de la Conselleria de Medi Ambient ha proposat una sanció de 6.000 euros i el tancament durant dos anys del vedat de Son Termes, al municipi de Bunyola, per una falta greu referent a l'ús il·legal de verí contra predadors. El director general, Antoni Gómez, explicà ahir que tenint en compte que el titular dels drets cinegètics pot al·legar, s'ha decretat la prohibició cautelar de la cacera en aquest espai.

Segons Gómez, «ara som a l'època de veda i la prohibició cautelar podria semblar poc efectiva. D'aquesta manera ens asseguram que no es practicarà la caça en aquest lloc si les apel·lacions i els recursos s'allarguen fins a la temporada vinent». El vedat en qüestió, amb número de registre 11.084, és devora la carretera d'una les vies de Sóller i Valldemossa, prop de s'Esgleieta.

Gómez indicà que l'expedient sancionador s'inicià després de la troballa, a càrrec d'uns inspectors tècnics de Medi Ambient, del verí emprat al costat de restes d'animals. Allà mateix també s'hi va localitzar una milana morta, espècie que es troba en vies d'extinció, entre altres causes per la proliferació d'aquestes pràctiques prohibides.

El director general recordà, així mateix, que els especialistes de la Conselleria duen a terme inspeccions setmanals en vedats privats de manera aleatòria i que hi ha dies en els quals es dediquen només a cercar indicis de l'ús de substàncies tòxiques. Ara mateix, hi ha devers 1.600 vedats a les Illes Balears.

Així mateix, el departament autonòmic disposa de publicacions relacionades amb aquestes qüestions i destinades als caçadors amb llicència i al públic en general. La utilització de verí fa que aquest s'incorpori a la cadena tròfica i hi provoqui la mort d'espècies protegides.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris