muy nuboso
  • Màx: 18°
  • Mín: 10°
10°

Consum fa retirar una partida de llapis del mercat que incomplien les normes de seguretat

El producte es ven com a «Llapis grafit. Disseny euro. 12 Unitats»

La Direcció general de Consum del Govern ha retirat del mercat una partida de llapis. El motiu que ha donat la institucció per emprendre aquesta acció és que incomplien alguns dels requisits necessaris per garantir la seguretat dels consumidors.

En concret, aquest material superava els nivells d'acumulació de metalls pesants, segons va informar ahir aquest organisme, que depèn directament de la conselleria de Salut i Consum, encapçalada per Aina Castillo. La Direcció general de Consum també ha notificat el fet a l'Institut estatal de Consum (INC) pel sistema de la xarxa d'alerta perquè puguin estar previnguts d'aquest risc altres territoris de l'Estat espanyol.

El producte es comercialitza com a «Llapis grafit. Disseny euro. 12 Unitats», i estava sent distribuït per l'empresa Vidal Europa S.A., amb seu social al País Valencià. La irregularitat detectada és que supera lleugerament els límits de migració de metalls pesants permesos en la legislació vigent. Així i tot, els paràmetres trobats «no impliquen unes conseqüències immediates sobre la salut», va precisar la font oficial de la Direcció general.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris