algo de nubes
  • Màx: 12°
  • Mín:

La gran festa de la informàtica balear

Prop de 600 internautes passaran quatre dies sencers al recinte de Fires i Congressos


Ahir començà l'esdeveniment informàtic més important a les Illes, la Balearikus Party. Cinc-cents enamorats d'internet passaran quatre dies complets en un espai habilitat per a l'ocasió en el Palau de Fires i Congressos de Palma. Aquesta és la quarta edició, subvencionada pel Consell Insular de Mallorca, que ha cedit l'espai; i per la companyia telefònia ONO, que ha aportat la connexió a internet.

Enguany la Balearikus Party ja ha estat un èxit abans de començar. Les places s'exhauriren en tres dies, hi ha 80 persones en llista d'espera i durant el mes de febrer la web de l'aplec ha rebut més de 10.000 visites. La trobada d'amants de la informàtica ocupa un espai de quatre mil metres quadrats, que es divideixen en zones: de descans, de patrocinadors, de bar, de bany i d'ordinadors.

La majoria dels assistents dorm allà mateix, però just durant una, dues o tres «horetes». Els més valents arriben a passar els tres primers dies desperts, fins que el cos aguanta. La setmana abans de l'inici d'aquesta trobada, peces com ara el disc dur són impossibles de trobar a les tendes d'informàtica de Palma, s'acaben amb motiu de la Party.

Bartomeu Suau, un dels participants, declarà que «ja fa tres anys que hi vénc, si t'agrada el món dels xips aquesta oportunitat és ineludible. Aquí la connexió amb internet és rapidíssima i et permet baixar-ne moltes pel·lícules i molta música».

Bartomeu també repeteix l'experiència perquè «aquí tens l'oportunitat de jugar al mateix joc amb 40 persones alhora. És una passada: quaranta persones matant dolents i perseguint terroristes a la vegada és una sensació increïble». I espera que «en aquesta ocasió no passi com el 2003, perquè llavors «hi va haver problemes amb la llum».

Les portes de Fires i Congressos s'obriren a les deu del matí. Cristian -Vilos és el seu nom de batalla- i Carlos -Esquizo- foren dos dels primers a arribar-hi. A les onze havien muntat el seu ordinador i ja mataven extraterrestres. Segons afirmaren, aquests dies no fan comptes aixecar-se gaire estona de la cadira.

Gabriel Ginard, un dels organitzadors de l'esdeveniment, anuncià que «hi hem preparat novetats: una càmera web que els participants podran dirigir des de la seva màquina, concursos i sessions de fotografia digital». A les dues del migdia ja es podien veure bosses de Burguer King i gent menjant pollastre del Kentuky Fried Chicken aviat, per no perdre temps.

Molts queden adormits davant la pantalla pel cansament que duen, i una de les bromes típiques és fer-los una foto i penjar-los un cartell divertit. Són 96 hores frenètiques que els «viciosos de la informàtica» -segons l'expressió de Cristian Vilos- viuen amb una intensitat sense aturall.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris