nubes dispersas
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Urbanisme presenta l'«estudi de mercat» de Son Espases a l'oposició

Rodrigo de Santos assegura que «es desconeixia» la seva existència


El tinent de batle d'Urbanisme, Javier Rodrigo de Santos, presentà ahir per sorpresa la base de dades i l'informe ampliat -que fins a la data no havia trascendit ni a l'oposició ni a la premsa- sobre l'operació de compra de la finca de Son Espases per part de la corporació municipal. Aquest document, amb data del 15 de gener, fou lliurat a petició del secretari de l'Ajuntament, Agustí Estela. Les 200 pàgines d'«estudi de mercat» inclouen una explicació molt més detallada que la que havia estat facilitada al PSOE, EU-EV i PSM a primers de desembre, segons els seus responsables.

Els caps d'Urbanisme de Cort assenyalaren que aquests papers no s'havien fet públics perquè són una recopilació «personal i privada» del cap de servei de l'Oficina Tècnica de Gestió, Jordi Reinés Reus, que inicià la seva elaboració quan constatà el rebombori que s'havia format entorn de l'adquisició d'aquest solar, que serà transferit a la Conselleria de Salut per a la construcció del nou Son Dureta.

Reinés assegurà en tot moment que «ningú» no li havia ordenat la composició del dossier, com tampoc que «ningú», tret del seu cap directe, el cap de Gestió Urbanística, Jaume Horrach, coneixia l'existència del mateix i, per tant, no l'havia fet públic perquè «ningú» no li havia demanat. Així mateix, el funcionari afirmà que «ningú» de l'equip de govern municipal s'havia posat en contacte amb ell per donar-li cap directriu sobre l'informe.

Rodrigo de Santos, per la seva banda, afirmà que assumeix «tota la responsabilitat política» pel cas de Son Espases, i reclamà a l'oposició que deixi de demanar explicacions tècniques ni de la valoració econòmica, ja que «això correspon als funcionaris i jo no som ningú per posar en dubte la seva tasca i professionalitat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris