algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
13°

Prop de 10.000 usuaris, afectats per l'aturada «parcial» de l'EMT

Gijón ordenà tancar les instal·lacions per evitar danys als vehicles


Devers 10.000 usuaris es varen veure afectats ahir per l'aturada parcial dels treballadors de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) entre les 5.00 i les 7.30 hores del matí. Segons explicaren fonts del comitè d'empresa, la direcció contribuí de manera determinant que el seguiment fos absolut, ja que els empleats municipals trobaren «les portes de l'empresa tancades» durant les hores en què es preveia l'aturada.

El secretari del comitè d'empresa, Ramón Alcolea, recordà que les suspensions del servei es repetiran els dies 2 i 3 de març, i que els dies 9 i 11 hi haurà una vaga general al servei «si la companyia no crida els sindicats a negociar», afegí Alcolea, i apuntà que en cas de no arribar a un acord es plantegen que la vaga de dia 11 sigui indefinida.

El sindicalista ironitzà sobre el fet que l'EMT hagués «col·laborat» en l'aturada tancant les portes per impedir que els autobusos municipals poguessin patir danys. Així mateix, Alcolea puntualitzà que no hi hagué serveis mínims perquè la Conselleria d'Obres Públiques, Habitatge i Transports no ho considerà necessari i l'EMT tampoc no els negocià.

El president de l'Empresa Municipal de Transports, Àlvaro Gijón, confirmà les dades oferides pels sindicats sobre el seguiment de les aturades convocades pel comitè d'empresa i digué que aquest havia estat «íntegre» a causa de les seves mesures preventives. Gijón, regidor de Trànsit i Transports de Cort, exposà que després que el Govern denegàs l'organització de serveis mínims ordenà la clausura de les instal·lacions.

Tots els vehicles sortiren de les cotxeres a partir de les 7.30 hores del dematí, cosa que provocà un embús de trànsit a la rotonda de Mercapalma que hagué de ser desfet per agents de la Guàrdia Civil de Trànsit. Gijón xifrà en 65 dels 120 autobusos públics els que es trobaven en servei a les 8.30 hores, i que una hora més tard la normalitat en el servei era total.

El regidor de Cort expressà el seu desig d'arribar a un acord que desconvoqui la següent aturada, prevista per a dimarts, però afirmà que «la negociació està aturada» per culpa dels cinc sindicats que intervenen, perquè «difereixen entre ells en les propostes» que presenten a la direcció.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris