algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
14°

Les rebaixes han estat dolentes per un 30% dels comerços de Mallorca

La meitat opina que les vendes han estat pitjors que l'any passat

Una enquesta realitzada per Pimeco entre 200 comerços de Mallorca confirma que l'estancament del consum ha debilitat les vendes en rebaixes. Així, la campanya d'hivern de 2004 ha estat dolenta segons el 30% dels comerços i més d'un 50% opina que ha estat pitjor que l'any passat.

Cal recordar que el començament de les rebaixes d'hivern se saldà amb la caiguda d'un 20% en les vendes respecte del 2003, situació que sembla mantenir-se a una setmana de l'acabament de la campanya. El secretari general de Pimeco, Àngel Pujol, declarà ahir que «si bé les rebaixes han complit amb la seva funció de liquidar els articles de temporada, no podem fer volar coloms perquè el consum no acaba d'arrancar». Entre les causes, Pujol assenyala «que l'euro i la inflació ens han destrossat».

Pimeco plantejà l'enquesta a dos-cents comerços de moda, calçat i complements de la llar de Palma i la Part Forana al voltant de dues preguntes ben concretes: Com han anat les rebaixes d'hivern? i com han anat respecte de l'any passat?

Quant a la primera qüestió, el 20% dels comerços de Palma opina que bé, el 46,66% regular, el 26,66% malament i el 6,66% molt malament. A la Part Forana els percentatges no es diferencien gaire, així el 22,66% diu que les rebaixes han anat bé, el 54,66% regular, el 21,33% malament i l'1,33% molt malament.

Però a l'hora de valorar la campanya d'enguany amb la del 2003, tan sols un 12% dels comerços de Palma i un 13,33% de la Part Forana opinen que la del 2004 ha estat millor. La resta es reparteix entre els que creuen que ha estat igual o pitjor, excepte als comerços de poble on el 57,33% afirmen que enguany ha estat molt pitjor.

La lectura que fa la patronal del petit comerç de Mallorca sobre l'enquesta realitzada és ben clara: «Per salvar la temporada, acabarem les rebaixes venent per baix del preu de cost». Si a mitjans gener l'excusa era el bon temps i les altes temperatures, un mes després la tradicional liquidació d'articles de temporada sembla seriosament afectada per l'estancament del consum. Tot i que ningú no vol donar xifres, les vendes podrien mantenir la caiguda d'un 20% amb què s'inicià l'any. En aquest sentit, Pujol confirmà el sentiment de «crisi» en el sector.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris