algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:

Govern i Cort avisen que el Pla territorial afecta competències dels municipis i autonòmiques

La norma d'ordenació ha rebut 2.500 al·legacions

El Govern balear i l'Ajuntament de Palma han advertit al Consell, segons informes i al·legacions presentats, que el Pla territorial podria envair competències urbanístiques d'altres administracions. En concret, l'Executiu balear avisa que es podria afectar l'autonomia municipal mentre Cort observa que la institució insular estaria exercint funcions de tipus autonòmic. L'exposició pública del Pla territorial va acabar ahir amb 2.500 al·legacions presentades.

El Govern ha advertit el Consell, a través dels informes remesos per diverses conselleries, que el Pla territorial podria envair l'autonomia municipal en fixar, a través de les àrees de transició, les zones en què es permetrà el creixement urbanístic de cada municipi. A més, l'Executiu proposa modificar les limitacions a les segregacions de finques i a la construcció d'edificacions per a usos agrícoles en sòl rústic. Aquests canvis no satisfan el Consell, que vol impedir una futura urbanització del camp mallorquí.

Aquests informes seran discutits per una comissió bilateral (Consell-Govern) que estudiarà la incorporació dels suggeriments en la redacció final del Pla. El Consell, que vol contestar les al·legacions com més prest millor, es mostra contrari a incorporar elements que modifiquin el model proposat però podria introduir canvis puntuals.

Per la seva part, Cort, a més de demanar que l'àrea de reconversió territorial del Secar de la Real s'exclogui del Pla territorial, adverteix en les seves al·legacions que el Consell podria vulnerar competències autonòmiques quan delimita noves categories de sòl urbà. De les 2.500 al·legacions presentades al Pla, 238 provenen de particulars afectats, col·legis professionals i ajuntaments, la majoria dels quals demanen major previsió de creixement.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris