muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín:
14°

Un mecànic permetrà al Consell restar temps dels plens a l'oposició

El PP i UM només accepten l'esmena d'aquest particular al reglament

J.T. / J.C.P. Palma.
El Consell de Mallorca rebutjà ahir en comissió les al·legacions presentades per l'oposició al nou reglament intern i acceptà les d'un particular, Jaume Serra Pons, un mecànic que treballa a Felanitx, per limitar les intervencions dels grups en els plens.

Els portaveus del PSIB, PSM i Esquerra Unida-Els Verds denunciaren que darrere d'aquesta «burla» hi ha el PP i UM. I avançaren que recorreran als tribunals si s'aprova la normativa, amb unes al·legacions que els «retallen drets».

Si en la reunió del 8 de març es dóna el vistiplau al reglament nou, amb l'esmena presentada per aquest particular, es limitarà a dos minuts el temps per formular una pregunta en els plens. Els grups amb menys de sis consellers només podran presentar una moció per sessió; els que en tenguin de sis a deu en podran presentar dues; i la resta, tres. Així, Esquerra Unida-Els Verds o el PSM només podrien formular una moció al mes.

Els portaveus de l'oposició, Francina Armengol (PSIB), Antoni Alorda (PSM), Marilena Tugores (EU) i Margalida Rosselló (EV) troben una «farsa» la negociació del reglament nou amb el PP i amb UM. I qualificaren d'«escandalós» que s'assumeixin del tot i sense motiu les propostes restrictives d'un particular, mentre que les de l'esquerra no s'han contestat i tot.

Tugores trobà que la persona en qüestió «està manipulada» i demanà al PP i UM que «donin la cara». Segons diverses fonts, Jaume Serra és el marit de la secretària del vicepresident del Consell, Miquel Nadal. La socialista Armengol considerà una «presa de pèl» que el PP i UM hagin ocultat les al·legacions.

Si el reglament s'aprova en el ple, l'oposició obrirà un contenciós perquè entén que afecta la Llei de bases del règim local. En concret, rebutgen que es minvi el nombre de mocions i de preguntes; que la presidenta pugui decidir quins punts d'una reunió extraordinària es discuteixen; que no es reflecteixi en les comissions la representativitat dels plens; o que s'hi limiti la participació del públic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris