algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
14°

Educació convocarà oposicions el maig per a 400 places de professors

El Govern cerca reduir a la meitat el nombre d'interins a l'ensenyament públic

92076

Molts de professors interins de Balears podran passar a ser funcionaris de carrera.

El portaveu de l'Executiu balear, Joan Flaquer, anuncià ahir la convocatòria d'oposicions el proper mes de maig per cobrir un total de 400 places de professors no universitaris. Dos-centes estan destinades al cos de mestres de primària; 162 a professors d'Educació Secundària; del cos de professors tècnics de Formació Professional surten a oposició 22 places i, finalment, al cos de professors d'Escoles d'Idiomes Oficials li correponen 16 places.

El Consell de govern aprovà aquesta oferta anual que té com a objectiu reduir el nombre d'interins a l'ensenyament públic, que en aquests moments, segons informà el director general d'Ordenació Educativa, Bartomeu Vidal, ascendeix a 3.521 mestres; fet que suposa un 30 per cent de la plantilla total -la taxa més elevada de tot l'Estat- 2.961 d'aquest personal interí ocupa actualment places vacants i la resta es troba realitzant substitucions.

La intenció de la Conselleria d'Educació i Cultura és, en col·laboració amb la Conselleria d'Interior, reduir fins a la meitat aquesta xifra abans que finalitzi la legislatura. Per assolir el repte es preveu que es convoquin entre 1.600 i 1.700 places en els pròxims quatre anys.

«Allò que és habitual a altres comunitats autònomes de l'Estat és que el nombre d'interins estigui per baix del 20 per cent, que és una xifra òptima si es té en compte que sempre hi ha d'haver un milenar d'interins per cobrir substitucions», afirmà Vidal.

El director general d'Ordenació Educativa aclarí que «segurament» no totes les places convocades les ocuparan interins. «El més normal en aquests tipus de proves és que entre els aprovats hi hagi un 70 per cent d'interins», recordà l'alt càrrec.

Un altre dels aspectes en què incidí Vidal va ser «el consens amb el qual s'havia aprovat la convocatòria, ja que aquesta vegada la iniciativa s'ha duit a terme després de pactar-la amb tots els sindicats representats a la mesa sectorial d'Educació i la mesa de Negociació.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris