algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
16°

El TSJB confirma l'absolució de la dona acusada de matar l'exmarit

La Sala desestima el recurs d'acusació particular i Ministeri Fiscal

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Balears ha dictat una sentència en la qual es desestima el recurs d'apel·lació perquè es declaràs nul el judici en què quedà absolta Titti Lilian Irene Gyllenas, defensada per l'advocat Fernando Mateas, del delicte d'assassinat en la persona del seu exmarit, Francisco Javier Orejana García, caporal de la Guàrdia Civil que estava destinat a Palmanova. El recurs el plantejà l'acusació particular i s'hi adherí el Ministeri Fiscal.

El recurs se sustentava en dos motius: vulneració del dret fonamental a la defensa i a un procediment amb totes les garanties, com a conseqüència de la infracció de les normes i garanties processals ocasionant la indefensió, i havent-se infringit un article per no haver-se admès, en el tràmit processal oportú, les declaracions prestades en les dependències policíaques per l'acusada, no havent-se atorgat a les mateixes valor provatori.

El segon punt es basa en la vulneració de l'establert en un article de la Constitució, a falta de motivació del veredicte i consideració de la motivació com irracional i il·lògica, sense que en cap cas les seves conclusions s'ajustin a les regles de la lògica i de l'experiència. Per a ambdós casos se sol·licitava la devolució de la causa al Tribunal del Jurat, per a la celebració d'un nou judici amb diferents jurats i magistrat-president.

La defensa, per la seva part, impugnà el recurs i sol·licità que no es donàs lloc al mateix. El president de la Sala, Àngel Reigosa, i els magistrats Antonio Capó i Miquel Masot fan una sèrie de raonaments en els quals desestimen els dos punts en què es fonamentava el recurs, confirmen íntegrament la sentència recorreguda i declaren les costes d'ofici.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris