muy nuboso
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Aina Castillo recupera el Pla de Salut Mental aprovat pel PP el 1998

La consellera designa sis coordinadors dirigits per Miguel Echevarría

S.C.Palma.
La consellera de Salut i Consum, Aina Castillo, ha designat sis nous coordinadors d'àrea i sector de la xarxa de Salut Mental de les Illes que començaran a treballar a partir de l'1 de març per posar en marxa el Pla de Salut Mental aprovat el 1998, quan Francesc Fiol era el màxim responsable de sanitat.

Així ho va confirmar la consellera Castillo, acompanyada del coordinador autonòmic, Miguel Echevarría, indicant que la posada en marxa d'aquests coordinadors «és un pas molt important perquè és la primera vegada que es crea aquesta xarxa» i és, segons la consellera «com si posàssim els fonaments d'una casa». La doctora María José Maicas serà la coordinadora de l'àrea d'Eivissa i Formentera; mentre el doctor Antonio Liñana es farà càrrec de l'àrea de Menorca.

L'àrea de Mallorca es divideix en quatre coordinadors d'àrea. Així, Maria del Mar Rojas serà la coordinadora del sector 1 (Manacor); del seu costat, César Azpeleta durà el sector 2 (a la zona d'Inca); Mauro García coordinarà els sectors 3 i 4 (a Son Llàtzer) i Joan Salvà s'encarregarà dels sectors 5 i 6 (a Son Dureta). Aquests nous càrrecs suposaran una inversió addicional d'uns 40.000 euros.

Com explicà la consellera, el que es pretén amb aquests nomenaments és englobar sota la direcció del coordinador autonòmic la xarxa de salut mental. També és vol evitar «que s'aprovin actuacions aïllades i electoralistes com va fer el Pacte de Progrés en l'anterior legislatura», segons Castillo. Així mateix, la Conselleria de Salut està preparant actuacions concretes com l'obertura d'un hospital de dia per a malalts mentals a l'hospital, de Son Llàtzer i les unitats infantils i juvenils de Palma i Manacor.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris