algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín:
15°

Cinc dels sis regidors d'UM a sa Pobla es passen al Grup Mixt

Amb altres quinze afiliats més deixen el partit per «discrepàncies»

Vint dels trenta afiliats que Unió Mallorquina tenia fins ara a sa Pobla, entre ells, cinc dels sis regidors a l'Ajuntament, varen notificar ahir per escrit a l'executiva d'UM a Palma el seu cessament com afiliats per «discrepàncies amb el partit i amb alguns dirigents».

El portaveu d'UM a sa Pobla, Joan Comas, explicà anit davant més d'un centenar d'afiliats i simpatitzants, al costat dels regidors Miquel Socias, Isabel Comas, Gabriel Ferragut i Antoni Riutort, els motius que els han dut a renunciar a la militància a UM, mantenint això sí les actes de regidors, fet que els permetrà passar al Grup Mixt i formar el seu propi partit independent. Tot i això, no descarten un retorn a UM «sempre que reprengui l'esperit del programa que defensàrem i que canviïn certes persones».

Els cincs regidors abans d'UM ara al Grup Mixt varen enumerar vuit arguments principals per a la seva partida, entre els quals es compten la línia executiva, la designació «arbitrària» de la regidora Joana Alomar com part del consell polític del partit, discrepàncies amb la línia política acordada en el darrer congrés d'UM, o l'anunci per part de l'executiva de Palma de la possible obertura d'un expedient contra Joan Comas «per exercir el seu dret a la llibertat d expressió».

Comas, portaveu dels cinc regidors que abandonen UM (Joana Alomar és l'única regidora que continua al partit) explicà entre aplaudiments que «encara que són conscients que hi haurà qui els cridi trànsfugues, «¿qui ocuparia la nostra cadira? Tot el comitè estigué d'acord a anar al grup mixt, cap de la llista vol ser regidor d'UM».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris