nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'arribada de Carod a Mallorca marca l'inici dels actes electorals

Més de 1.000 convidats assistiran al míting del dirigent independentista

R.G/ J.T. Palma.
La visita a Mallorca del líder d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Josep Lluís Carod-Rovira, marcarà el primer dia de campanya oficial. El dirigent independentista, que arriba avui horabaixa envoltat de la polèmica que suscità la reunió amb membres d'ETA, ha estat convidat pel Gremi de Llibreters per prendre part a la XV Setmana del Llibre en català, en què presentarà les seves dues darreres obres: La nova Catalunya i El futur a les mans. Posteriorment, Carod-Rovira participarà a un míting electoral d'ERC, on està previst que assisteixin més d'un miler de persones.

La presència de l'exconseller en cap de la Generalitat de Catalunya ha provocat el rebuig de destacades personalitats del PP illenc. El president balear d'aquesta formació, Jaume Matas, manifestà recentment que Carod «no era benvingut a Mallorca»; la candidata popular al Congrés, Maria Salom, anà més enllà i l'acusà directament de delinquir per haver mantingut contactes amb la banda armada. A aquestes declaracions s'afegeix la proposició no de llei presentada al Parlament balear pel PP, i que encara no s'ha debatut, en què se censurava a la Generalitat «per integrar partits que negocien amb terroristes», en referència a ERC.

La presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, també opinà sobre la presència de Carod-Rovira a l'illa. «Jo no l'hagués convidat en aquest moment i, a més, no em sembla oportú que participi en un esdeveniment -com és la Setmana del Llibre- que es finança amb recursos del CIM i del Govern balear», afegí Munar. d'altra banda, el Gremi de Llibreters es disculpà per no haver informat les institucions de la invitació a Carod.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris