algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

Comença la campanya electoral

Els candidats balears demanen que la netedat política marqui la cursa cap a Madrid

80860

Nanda Ramon, devora Cámara, vol dur els progressistes a Madrid.

J.T./R.G. Palma.
La candidata al Congrés pel PP balear, Maria Salom, va deixar clar que el seu partit vol una «campanya neta» i en «positiu» tot i la irrupció d'ERC i d'ETA en la precampanya, que qualifià de «fet excepcional, que ha estat comentat per tothom». La candidata va avançar que els propers 15 dies se centrarà en un programa «il·lusionant» i en la gestió que ha portat a terme des del Govern central en aquests vuit anys.

Salom i el candidat al Senat per Mallorca, Joan Fageda, protagonitzaren ahir l'acte d'aferrada de cartells en un conegut restaurant d'Establiments, en companyia del secretari general del partit, José María Rodríguez, de la vicepresidenta Rosa Estaràs i de diversos consellers.

La cap de llista, que destacà el compromís de crear dos milions de llocs de treball a l'Estat i de rebaixar els imposts, va avançar que el PP espera millorar el nombre de vots a les Balears però mantenir els cinc escons que ja té. El candidat al Senat, Joan Fageda, es mostrà convençut que en la propera legislatura es portarà a terme la reforma del Senat.

El PSOE inicià la campanya oficial al barri del Rafal Nou, on el candidat socialista al Congrés, Francesc Antich, va aferrar els primers cartells acompanyat dels aspirants a senadors, Joaquín Bellón i Joan Mesquida. Antich demanà una campanya «sense insults» i manifestà que el repte del seu partit estava posat en «guanyar la confiança dels votants progressistes i l'electorat de centre perquè a Espanya hi hagi més democràcia i el Govern central no s'oblidi de les Balears».

L'expresident del Govern balear explicà que s'havia triat el Rafal Nou perquè simbolitzava la marginació que pateixen, per part de les institucions del PP, els ciutadans que més millores necessiten al seu voltant.

Antich, que no especulà amb possibles resultats electorals, anuncià que s'esforçaria a explicar a la gent les propostes de canvi de José Luis Rodríguez Zapatero. Pel que fa a les «banderes» dels socialistes el candidat al·ludí a les polítiques socials com a drets irrenunciables de les persones, a la dignificació dels contractes laborals dels joves i a les mesures per facilitar l'accés a l'habitatge «d'aquells que més difícil ho tenen».

«Serà una campanya neta per la nostra part, que serveixi per confrontar idees, generar debat i presentar programes» però «el PP utilitza elements externs per desviar l'atenció dels problemes reals», van advertir ahir els candidats al Congrés per la coalició dels Progressistes per les Illes Balears, Nanda Ramon (PSM) i Manolo Cámara (EU). Juntament amb els candidats al Senat, Miquel Àngel Llauger (EV) i Cecili Buele (ERC) van aferrar davant de l'edifici de la ONCE una tanca amb el lema «La teva veu».

Nanda Ramon va advertir ahir que la seva no serà una campanya de «màrqueting» ni de «grans recursos» sinó d'acostament a la gent, de carrer. La coalició que agrupa el PSM, Esquerra Unida, Els Verds i Esquerra Republicana vol evitar una campanya en clau estatalista i bipartidista perquè intentarà que serveixi per transmetre «propostes reals» per millorar les pensions, l'autogovern, la democràcia, la qualitat de l'ocupació o la política mediambiental. La nacionalista considerà que els propers 15 dies seran «decisius» i qualificà les eleccions de «transcendentals» perquè Balears tengui el primer diputat que no pertany a cap dels dos partits majoritàris.

Finalment, el cap de llista d'UM al Congrés, Josep Lliteres, va elegir la rotonda de Son Dureta per encetà la cursa electoral. Lliteres, acompanyat dels membres de la seva llista a la cambra baixa i al Senat, advocà per una campanya neta i demanà als mallorquins que tenguin en compte «un partit que parla del pes específic que ha de tenir Mallorca a l'Estat».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris