nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 12°
14°

L'STEI critica les ordres lingüístiques que Cort està donant als funcionaris

Els enviats als consells escolars han de defensar les mesures de Fiol

B.M.Palma.
L'STEI-i denuncià ahir que l'Ajuntament de Palma dóna instruccions als seus funcionaris en els consells escolars perquè defensin les mesures lingüístiques que impulsa el Govern balear. Com ja publicà Diari de Balears el passat 5 de febrer, Cort envià un document intern als seus representants -que en alguns casos justs són tècnics- que recull un argument a favor de les accions anunciades pel conseller Francesc Fiol en matèria lingüística.

L'escrit està signat per la coordinadora d'Educació de l'Ajuntament, Garí Duran, qui el justifica per «l'estat d'opinió que s'ha generat» i en previsió que es plantegin problemes als consells escolars. Aquest organismes estan integrats per representants dels professors, pares, alumnes i Cort.

Segons el sindicat, l'escrit denunciat no és altra cosa que «un manual polític per fer front a la campanya de recollida d'adhesions al Manifest per la Llengua que acordà l'Assemblea per la Llengua el passat 5 de febrer». En un comunicat, l'STEI-i es queixa que els representants de Cort als consells escolars hagin estat els primers a rebre per escrit les «famoses mesures». I es queixa que no hagin informat ni el propi sindicat ni el Consell Escolar de les Balears.

L'STEI reiterà ahir la petició de retirada d'aquestes mesures i demanà que «s'acabin les manipulacions i les posicions demagògiques del PP». També manifestà la seva preocupació l'estat actual del procés de normalització lingüística a Balears.

D'una altra banda, un grup de mestres de l'ensenyament públic que havia de formar part de les jornades «Per primavera, l'escola al carrer», organitzades pel departament de Dinàmica Educativa de Cort, anuncià ahir que no col·laborarà amb la iniciativa municipal fins que el Govern no faci marxa enrere en les seves «intencions en contra de la llengua catalana». Segons el col·lectiu, les propostes del Govern «perjudiquen els infants i joves de totes les nostres escoles i de rebot, tota la ciutadania de Balears, perquè qui ataca la llengua ataca tot el poble».

Malgrat tot, els mestres defensen la professionalitat dels tècnics del Departament de Dinàmica Educativa de Cort, «que res no tenen a veure amb decisions polítiques tan nefastes per a l'ensenyament de Balears», i lamenten que les jornades «Per primavera l'escola al carrer» no es puguin desenvolupar com s'havien dissenyat inicialment.

D'un altre costat, el conseller Francesc Fiol rebrà en audiència els coordinadors lingüístics de centre el dimecres 31 de març. Aquests li havien sol·licitat, sense èxit, audiència en reiterades ocasions.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris