algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín:
16°

L'avaria d'un avió reté a Palma més de 100 passatgers durant vuit hores

La tensió de la situació va fer necessària la presència de la Policia

Més de vuit hores de retard i informacions contradictòries acabaren ahir amb la paciència dels 109 passatgers del vol d'Iberia que, a primera hora del matí, havia de sortir de Palma cap a Madrid. Una avaria en el sistema antigel a la cabina de l'aparell impedí, segons fonts de la companyia, que aquest s'enlairàs a l'hora prevista.

L'odissea del vol IB-0797 començà poc després d'haver facturat el passatge. L'hora prevista de sortida eren les 8.10 del matí, en aquest moment Iberia informà del retard d'una hora i mitja a causa d'un problema en el canvi de tripulació. La situació s'agreujà quan a migdia la companyia rectificava i notificava una avaria en l'avió que tardaria «un altre parell d'hores» en solucionar-se. A més, tots els altres vols de la compania eren plens i no havia possibilitat de recol·locar ningú.

Després de sis hores de tensa espera, 29 passatgers ja havien cacel·lat el seu bitllet, mentre que la resta començava a emplenar els fulls de reclamació de la companyia. Davant la crispació del passatge, efectius de la Guàrdia Civil es desplaçaren fins a la porta d'embarcament, tot i que no hagueren d'intervenir en cap moment.

Entre els passatgers, cal destacar la presència d'una representació del Consell de Menorca que ahir partí cap a San Agustín de La Florida per participar en el actes del cinquè centenari de la fundació d'aquesta localitat nord-americana que, en el segle XVIII, va ser poblada massivament per menorquins. Finalment, el vol IB 0797 s'enlairà a les 15.45 de l'horabaixa amb 82 passatgers. Iberia informà que cap d'ells té dret a indemnització ja que «han estat degudament informats i atesos».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris